Pandemi sürecinde evlere kapanmasının da önemli etkisiyle mobil oyunlar için harcanan para her geçtiğimiz yıl daha da artıyor. Bu artıştan en büyük payı ile PUBG Mobile ve Honor Kings gibi iddialı yapımlar alıyor. 

Pandemi süreci sebebiyle insanlar eve daha çok kapanmak durumunda kalınca mobil oyun dünyası ile olan etkileşim de bir o kadar arttı. Uygulamalar için harcanan rakamlarda rekor seviyede gelirler elde edilirken oyun gelirleri de geride kalmadı. Öyle ki bu yıl içerisinde uygulama harcamaları için biraz daha fazla para verilmiş. 

Mobil oyunlar için rekor harcamalar yapıldı

Sensor Tower tarafından hazırlanan verilere göre Aralık ayının verileri de dahil olmak üzere 2021 yılında mobil oyunlara 89.6 milyar dolar harcama yapılacak. Bu rakam yüzde 12.6 yükselişi gösteriyor. Bütün uygulamalar içerisinde oranı ise yüzde 74’ten yüzde 67.4’e gerilemiş durumdadır. App Store mağazası gelirlerde en büyük paya sahip ve 52 milyar dolar seviyesinde üretim yapmıştır. Google Play ise daha fazla büyüme göstermiş ve 37.3 milyar dolar gelir üretim yapmıştır. Bunların yüzde 70 veya 80 seviyesindeki bir kısmı geliştiricilere gidiyor. 

16 3

Mobil oyunlarda zirve tahmin edileceği üzere PUBG Mobile’a ait. Oyunun ne kadar gelir elde ettiği açıklanmamış ancak App Store tarafında Honor of Kings oyunu 2.9 milyar dolar, Google Play tarafında ise Coin Master oyunu 912 milyon dolar gelir getirmiştir. Bu bağlamda PUBG Mobile toplamda 5 milyar doları geçmiş gözüküyor. İndirme sayıları olarak bakıldığında Google Play yine zirvede ve 46.7 milyara ulaşmış. App Store düşüşle 8.6 milyara kadar geriledi. Hal böyle olunca da toplam indirmeler de gerilemiştir. En çok indirilen oyun Garena Free Fire olurken Subway Surfers zirveye çıkan casual tarzdaki tek oyun olma özelliğine sahip oldu. Google Play tarafında Garena Free Fire lider iken App Store tarafında PUBG Mobile yine zirveye adını yazdıran isim olarak adından söz ettirdi. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup konuyla ilgili olarak yakın zamanda daha verimli bilgiler elde edilebilir.  

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir