Bundan önce App Annie olarak App Annie olarak adından söz ettiren araştırma şirketi Data.ai, 2022’nin ilk çeyreği için mobil oyun gelirleri özelinde çeşitli bilgiler verdi. Data.ai tarafından sunulan verilerden elde edilen bilgilere göre 2022 yılının ilk çeyreğinde yani ilk üç aylık süreç içerisinde mobil oyun için dünya genelinde 22 milyar dolardan fazla para (iOS ve Android) harcandı.

2020 yılının ilk çeyreğine göre 2022’nin ilk çeyrek sürecinde yüzde 42’lik bir büyüme gören mobil oyun sektörü her geçen gün mutlu etmeye devam ediyor. Data.ai tarafından sunulan verilere bakıldığında kişilerin iOS tarafında Android tarafında göre oyunlar için daha fazla harcama yaptığı görülüyor. Oyun ve uygulama toplam olarak da iOS tarafının Android tarafına göre neredeyse yüzde 50’lik bir harcama farkı vardır. Android akıllı cihazlar daha fazla sayıda olmasına rağmen iOS cihaz sahibi kullanıcıların harcama gücü daha yüksek seviyede yer alıyor. 2022’nin ilk çeyrek dönemi içerisinde mobil taraf için toplam olarak 14 milyar indirme yapıldığını dile getiren Data.ai, en popüler oyunları da kullanıcıların beğenisine sundu. 

26 3

Elde edilen verilere göre 2022’nin ilk çeyrek döneminde en çok indirilen oyun ise Free Fire oldu. İçerisinde en çok harcama yapılan oyun Genshin Impact olurken, aylık aktif kullanıcı lideri ise ROBLOX olarak dile getirildi. Apple, Google’ın ve geliştiricilerin oyun gelirleri sürekli olarak artmaya devam ediyor ve bu durum karşısında bu alana gösterilen ilgi de çok ciddi bir şekilde artmaya devam ediyor. Bu sebeple de artık mobil kısma ilgi göstermeyen herhangi bir büyük oyun firması da yer almıyor. Bu durumun gelecekte de değişmesi beklenmiyor. Artık kişiler sınırlı süre içerisinde telefonlarında oyun oynamayı adeta bir alışkanlık haline getirmiş durumdadır. 

iPadOS 16 hangi cihazlarda desteklenecek? Yeni özellikler neler?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir