Need For Speed oyunu, yılların en unutulmaz bilgisayar oyunları arasında yer alırken şimdi mobil oyun olarak geliştiriliyor. Açık dünya olarak planlanan yeni oyun, mobilde yeni bir dönem başlatabilir.

Yarış oyunu denildiğinde özellikle Forza serileri son dönemlerde büyük bir çıkış yapmış olsa da Need For Speed yıllara damga vuran efsane oyunlardan birisi olarak kabul ediliyor. 2005 yılında piyasaya sunulan Need For Speed Most Wanted gibi oyunlar, dönemin en popüler ve en çok oynanan oyunlarından birisi olurken zamanla farklı oyun türleri ve yeni rakipleri karşısında Need For Speed serileri geride kalmaya başlamıştı. Ancak Electronic Arts cephesinden gelen yeni haberlerde, oyunun mobil olarak geliştirilmesi için çalışmalara başlandığı belirtildi.

Mobil Need For Speed özellikleri neler olacak?

Konu ile ilgili resmi bir açıklama yapılmamış olsa da özellikle Timi Studios tarafından yayınlanan yeni bir iş ilanında Need For Speed Online Mobil için geliştiricilerin arandığı belirtildi. 3D animatör, tasarım uzmanı ve proje müdürü gibi pek çok farklı alanda alımların yapılacağının duyurulmasının ardından mobil versiyonu ile Need For Speed’in önümüzdeki yıllarda piyasaya sunulacağı da böylece ortaya çıktı.

Adı Need for Speed: Online Mobile olabilir

Tencent tarafından 2021 yılında alınan isim hakları arasında yapılan araştırmalar sonucuna göre Need for Speed: Online Mobile adıyla bir oyun bulunuyor. Gündeme gelen yeni gelişmeler ile birlikte şirketin mobil planlamalara geçtiğimiz yıl itibariyle başlamış olduğu da net bir şekilde görüldü. Haberler gündeme geldikten sonra ise şu anda mobil versiyonun nasıl olacağı ve açık dünyada nasıl bir rekabetin yaratılacağı merak edilmeye başlandı. Unreal Engine 4 ile geliştirilmesi beklenen oyun için mümkün olabilecek en erken tarih 2022’nin son çeyreği.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir