Dream Games tarafından piyasaya sürülen Royal Match renk eşleme oyunu 12 ay içinde en çok kullanıcı harcamasının yapıldığı mobil oyun olarak tarihe geçti.    

Bugüne dek oyun dünyasında yabancı yapımların milyar dolarlık gelir elde ettiklerini duyuyorduk.Fakat Türk yapımcılar son dönemde mobil oyun dünyasında önemli işler başararak çıtayı daha da yukarıya çekiyor.

Royal Match zirveleri oynuyor

Royal Match zirveleri oynuyor

Data.ai tarafından yayınlanan analize göre Dream Games imzalı  Royal Match renk eşleme oyunu, Candy Crush Saga yapımını geride bırakarak, kullanıcıların en fazla para harcadığı oyun olmayı başardı.

Candy Crush Saga yaklaşık 12 yıllık hayatında sadece 6 ay hariç 127 ay üst üste kullanıcıların en fazla para harcadığı oyun haline gelmişti. Bu süreçte Candy Crush Saga 20 milyar dolar civarında bir gelir elde etmişti. Royal Match ise Candy Crash’ı sollayarak son 12 ayda kullanıcıların en fazla para harcadığı oyun haline geldi.

Mobil oyun sektörünün gerileme yaşadığı bir zamanda Royal Match toplam gelirini 2 milyar dolara çıkardı. Bu miktardan Google ile Apple mağaza kesintileri çıkacak ve geriye 1.7-1.8 milyar dolar civarı bir ücret kalacak.

Renk eşleme türü oyunu, Bejeweled dönemlerinden bu yana istikrarını korudu ve en çok oynanan tür haline geldi. İnsanları adeta bağımlısı yapan renk eşleme türü oyunu, tek tip oyun anlayışının yanında bahçe veya ev yönetimini de işin içine katarak zenginleşti. Gardenscapes ve Homescapes bu alanda lider durumda.

Dream Games girişimi bir dönem fırtınalar estiren ve Zynga tarafından satın alınan Peak Games eski yöneticileri tarafından 2021 tarihinde kuruldu. Royal Match hem renk eşlemeyi hem de eğlenceli şato yönetim bileşenlerini bir araya getirerek oyuncuların ilgisini çekmeyi başardı. Oyunun şu anda 55 milyon aktif kullanıcısı bulunuyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir