Türkiye’deki oyun sektörünün gelişimine katkı sağlayacak ve sektör paydaşlarını bir araya getirecek Mobidictum Business Conference bugün başlıyor. Etkinlik 5 -6 Eylül tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Oyun sektöründe yer alan stüdyolar, şirketler, oyun geliştiricileri ve uzmanların yer alacağı etkinlikte, tanıtımlar ve workshoplar gibi özel çalışmalar da yapılacak. Katılımcıların %30’unun yabancı katılımcı olması bekleniyor.

Mobidictum Business Conference’da neler olacak?

Etkinlik kapsamında oyun sektöründeki son yenilikler olarak AR-VR, Web3 teknolojileri de ele alınacak.  Etkinlik tanıtımına göre oyun sektörünün güncel durumu ele alınacağı gibi yeni yeteneklerin desteklenmesi, oyun geliştiricilerinin sektöre girmek isteyenlerle tanışması ve yeni yatırımlarla ilgili görüşme sağlanabilmesi mümkün olacak. Etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan Mobidictum’un kurucusu ve genel yöneticisi Batuhan Avucan, “İstanbul yıllardır medeniyetlerin ortak buluşma noktası oldu. Türkiye’nin lider oyun sektörü medyası olarak İstanbul’un bu konumunu, bağlantılarımızı ve vizyonumuzu birleştirerek Türkiye’nin ve bölgenin en büyük oyun konferansını organize ediyoruz. Ülkemizde son senelerde gelişen oyun sektöründeki başarılarımızı dünyaya göstermek ve firmaların yurt dışıyla olan ilişkilerini geliştirmek, daha da başarılı işler yapmalarını sağlamalarını istiyoruz. Tüm oyun sektörünü ve oyun sektörüne meraklıları konferansımıza bekliyoruz.”dedi.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir