MIUI 13 ile birlikte Pure Mode olarak adlandırılan yeni bir özellik de kullanıma sunuldu. Peki, Pure Mode nedir ve ne işe yarıyor?

Geçtiğimiz yıl itibariyle Xiaomi tarafından tanıtımı yapılan Pure Mode, pek çok kullanıcı tarafından test edildi. 15 Ocak tarihinde yapılan açıklamalarda ise MIUI 13 özel arayüzüne Pure Mode desteğinin eklendiği belirtildi. Böylece yeni arayüz güncellemesini alacak kullanıcılar için bu özellik de etkin hale getirilmiş olacak. Ancak 15 Ocak tarihinde yapılan tanıtım sonrasında Pure Mode nedir gibi çok farklı soru işareti de ortaya çıktı.

MIUI 13 Pure Mode

Pure Mode nedir?

Pure Mode cihazdaki kötü amaçlı yazılımların korunabilmesi için geliştirilen bir yazılımdır. Kullanıcıların savunmasız hale geldiği pek çok farklı senaryoda etkin bir şekilde görev alacak olan bu işlevsel özellik, kullanıcıların daha güvenli bir şekilde telefon kullanmasına imkan tanımaktadır. Bu bakımdan Pure Mode çoğu kullanıcının tercih edeceği ve güvenlik seviyesini üst düzeye çıkaracak bir seçenek olacağından dolayı şimdiden dikkat çekmeyi başarmış durumda.

Xiaomi bir tarafından böyle bir özelliğin geliştirilmesinde ise Android işletim sistemleri için yapılan analizlerin payı oldukça yüksek. Açıklamalara göre telefonlara yüklenen uygulamanın yüzde 40’ı hiçbir zaman güvenliğe tabi tutulmuyor. Üstelik uygulamaların yüzde 10’luk bir kısmı ise potansiyel olarak tehlikeli görülüyor.

Kullanıcıların daha güvenli bir telefon kullanmasını isteyen Xiaomi bu kapsam doğrultusunda yeni ara yüzünü farklı bir güvenlik ile desteklemeye başladı.  

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir