Akım haline gelen NFT’lere yönelik Minecraft sunucularında yasak kararı alındı. Geliştirici stüdyo Mojang Studios, resmi yazıyla kararları duyurdu.

Hemen her alanda karşımıza çıkan NFT’ler için Minecraft beklentileri yüksekti. Ancak yaşanan son gelişmelerde Minecraft ile NFT’nin yolunun birleşmeyeceği görüldü. Zira Minecraft’ın geliştirici stüdyosu Mojang Studios tarafından yapılan açıklama ile alınan karar duyuruldu.

NFT, Minecraft sunucularından çıkıyor

Minecraft sunucularında resmi olarak NFT desteği bulunmuyor. Ancak özel sunucuların büyük bir bölümünde NFT ve blockchain entegrasyonları sağlanmıştı. Giderek yaygın hale gelen NFT’lere karşı önlem almak isteyen geliştirici şirket ise tüm sunucuları kapsayacak bir yasağı uygulama yoluna gitti.

NFT yasağı ne anlama geliyor?

Şirket açıklamasında oyuncu kitlesinin yaş ortalamasının düşük olması nedeniyle Minecraft sunucularında NFT’nin yer almasının istenmediği belirtildi. Daha güvenli bir platform sunabilmek ve genç yaştaki kullanıcıları korumak için alınan bu karar destek topladı.

Yeni yasak sonrasında Minecraft’taki karakterlerden tüm öğelerine kadar hiçbir detay NFT dünyasında kullanılamayacak. Sunuculardaki NFT ve blockchain geliştirmeleri de şirket tarafından engellenecek.

Şirketin resmi adresinde yer alan Minecraft ve NFT’ler başlıklı yazıda konuyla ilgili olarak, “Herkese merhaba! Son zamanlarda, topluluk üyelerinden Mojang Studios ve Minecraft’ın NFT’ler (karşılaştırılamaz tokenler) ve blok zinciri üzerindeki konumu hakkında açıklama ve şeffaflık isteyen bazı geri bildirimler aldık. Yeni teknolojiler hakkında daha kesin rehberlik sunmak için Minecraft Kullanım Yönergelerimizi güncelleme sürecindeyken, NFT’lerin Minecraft ile entegrasyonlarının genellikle desteklemeyeceğimiz veya izin vermeyeceğimiz görüşümüzü paylaşma fırsatını değerlendirmek istedik.” denildi.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir