Sunulduğu günlerdeki kadar popüler olmasa da halen popülerliğini devam ettiren ve her yaş grubunun dikkatini çekmeyi başaran PUBG Mobile’da son zamanlardaki en büyük sıkıntılardan birisi hile yapanlarının sayısının oldukça artmış olmasıdır. Oyunun geliştiricisi Tencent hile yapılan hesaplara karşı geçtiğimi hafta içerisinde geniş kapsamlı bir mücadele başlattı ve son durum hakkında da çeşitli bilgiler aktardı. 

PUBG Mobile’da 2 milyonun üzerinde ban

PUBG Mobile’ın resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan paylaşım ile beraber 11 – 17 Aralık tarihleri arasında ve “Ban Pan” olarak adlandırılan operasyonda, hile, script ya da korsanlık faaliyetlerinde yer almış 2 milyon üzerindeki hesaba erişim kalıcı olmak kaydıyla tamamen engellendiği aktarıldı.

Yaklaşık olarak 2 milyon üzerinde hesabın yüzde 31’inin karakter modelleri üzerinde değişiklik yaptığı, yüzde 18’inin X-ray görüntü hilesi kullandığı ortaya çıkarıldı. Bir diğer yasaklanma sebepleri arasında ise hız hilesi ve hasar alanını değiştirme gibi durumlar söz konudur. Aynı zamanda hile kullanmayı tercih eden hesapların seviyeleri de gün yüzüne çıktı. Bu hesapların büyük çoğunluğunun yüzde 22 ile bronz hesaplar yer aldı. Bronz hesapları ise elmas ve platin hesaplar yüzde 15 oranında takip etti. 

Hilenin en çok tercih edildiği hesap gurubundaysa yüzde 2 oranıyla conqueror olduğu dile getirildi. Oyun için benzer bir yasak Ağustos ayı içerisinde gerçekleşmiş fakat sadece belirli cihazların oyunu açmasının engellenmesine sebep oldu. Ban Pan yasağı içinse herhangi bir cihaz bilgisi verildi. Bu yılın ilk aylarında ise Call of Duty serisinden bilinen Infinity Ward da, benzer bir hamle yapıldı. Call of Duty: Warzone ve Modern Warfare’de yasaklama operasyonlarına devam eden şirket, Ekim ayı içerisinde hile kullandığı gerekçesi ile 20 binden fazla hesabı yasaklanmıştı. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir