Elektrikli araç sayısının artması, farklı bölgelerden markaların bu alana yatırım yapmaya başlamasını sağlıyor. Son olarak ülkemizdeki elektrikli araçların şarj sıkıntısına bir çözüm Migros’tan geldi. Migros elektrikli araçlar için şarj istasyonu kuracağını açıkladı. İşte detaylar;

Elektrikli araçlar için yeni ÖTV düzenlemesi yürürlüğe girdi

Ülkemizde ve dünyada otomobil sektörü yavaş yavaş elektrikli araçlara doğru ilerlemeye devam ederken, TOGG ülkemizde de bu konuda önemli bir çalışma yapıyor. Sürücülerin elektrikli otomobillere geçiş trendinin yanı sıra birçok marka da bu otomobillere şarj istasyonları ve akü gibi alanlarda hizmet vermek istiyor.

Bu yaklaşımlardan biri de Migros’tan geliyor. Birçok şarj istasyonu yatırımına bir yenisi daha ekleniyor. Migros, yaptığı açıklamada, enerji piyasasından şarj istasyonları açmasını istediğini söyledi.

Migros, Migros Ticaret A.Ş. adı altında şarj istasyonunu açıyor

Migros bu alan için 4.500.000 TL bütçe ayırdığını duyurdu. Şirketin açıklaması şu şekilde:

Şirketimizin faaliyet gösterdiği yerlerde elektrikli araç temin eden bir şube ve elektrikli araç istasyonu kurulması, şarj istasyonları ve liman ağının işletilmesi ve şarj hizmetlerinin verilmesi için yeni bir ortak girişim kurulmasına karar verilmiştir.

Bu hizmetlerin sağlanması için gerekli yasal izinlerin alınması için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu da dahil olmak üzere gerekli taleplerde bulunulacaktır. Yeni şirket, Migros Ticaret A.Ş.’nin %100 iştiraki olacaktır. ve nakden ödenecek başlangıç ​​sermayesi 4.500.000 TL olacaktır.

Yukarıdaki açıklamamızın Sermaye Piyasası Kurulu’nun önemli duyuru ve özel durum ilkelerine uygun olduğunu, bu konu(lar)a ilişkin tarafımıza ulaşan bilgileri, defter, kayıt ve kayıtlarımızdaki bilgileri doğru bir şekilde yansıttığını beyan ederiz. ancak ilgili bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde elde etmek için her türlü çabayı gösterdik. ve bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.

Şirketin KAP’a yaptuğu açıklamada henüz Migros’un elektrikli araçlar için kuracağı şarj istasyonunun ismine ve diğer merak edilen konular hakkında hiçbir detay aktarılmadı. Ancak şirketin kısa bir süre içinde bu proje hakkında daha fazla detayı kamuoyuyla paylaşması bekleniyor.

Peki siz Migros’un bu atılımı hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir