Yapay zeka tarafından oluşturulan görseller adeta bir akım yarattı. Peki, Midjourney’de görsel nasıl oluşturulur? İşte bilmeniz gerekenler…

2023 yılı yapay zeka sistem ve uygulamaları için parlak geçen bir yıl oldu. birbirinden farklı uygulama geliştirilirken bunlar arasında ChatGPT ve Midjourney gibi seçenekler ön plana çıktı. Birkaç kelime yazarak tamamen özgün ve yeni bir görsel elde etmek isteyenlerin başvurduğu ilk kaynaklardan birisi olan Midjourney’de siz de görsel oluşturabilirsiniz. Ücretsiz olarak deneyebileceğiniz Midjourney ile testlerini yapabilir ve memnun kalırsanız ücretli hesabınızı açabilirsiniz.

Midjourney’de Görsel Nasıl Oluşturulur?
Midjourney’de Görsel Nasıl Oluşturulur?

Midjourney Nasıl Kullanılır?

Midjourney kullanmak için öncelikle Discord hesabınız olması gerekmektedir. Midjourney tamamen Discord üzerinden çalışan bir sistem olduğundan dolayı Discord dışında kullanılması mümkün değil.

  • Hesap işlemlerini tamamladıktan sonra Midjourney web sitesine giriş yapın. Sayfanın sağ alt köşesinde yer alan Betaya katıl’ı seçeneğine tıklayın.
  • Bu bağlantı sizi Discord’a yönlendirecektir.
  • Davetin kabul edilmesiyle soldaki menüden gemi benzeri Midjourney simgesini seçin.
  • Yeni gelenler için hazırlanan odalardan birisini seçin.

Bu aşamaya kadar geldikten sonra Midjourney’i kullanmaya başlayabilirsiniz. Test sürecinde sınırlı bir kullanım elde edeceğinizi için bu haklarınızı doğru kullanmaya çalışın. Yaklaşık 25 resim oluşturabileceğiniz sistemde, eğer devam etmek istiyorsanız ücretli üyelik satın almanız gerekmektedir. Yapabileceklerinizle ilgili yardım almak istediğinizde Discord kanal komutlarını kullanabilirsiniz.

Midjourney üzerinden resim oluşturmak için ise /imagine komutunu verdikten sonra oluşturulmak istenen görsel için bilgileri aktarmanız yeterlidir. Komutunuzu tamamladıktan sonra enter tuşu ile göndermenizle birlikte Midjourney yaklaşık 1 dakika içerisinde istediğiniz görseli hazırlayacaktır. Görsel hazırlandığında ise dilerseniz bir görselin daha büyük halini görüntüleyebilir, seçtiğiniz bir görsele benzeyen yeni görseller oluşturabilir ya da komut dahilinde yeniden görseller oluşturulmasını sağlayabilirsiniz.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir