Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Microsoft, sürpriz bir şekilde 9 Kasım gününde gerçekleşecek olan etkinliğinin duyurusunu yaptı. 

Teknoloji dünyasında bu yıl içerisinde gerçekleşen en etkileyici sunumlar arasında yer alan etkinlik, Haziran’daki Windows 11 tanıtımıydı. Bu tanıtımın ardından şirket yeni nesil Surface ailesinin tanıtımını yapmış ve 2021’den beklenenleri karşılaşmıştı. Bu yılın sonuna yaklaşırken Microsoft, 9 Kasım günü da gerçekleşecek olan yeni bir etkinliğin duyurusunu yaptı. 

Microsoft, 9 Kasım’da kritik bir ürünü sunabilir

Gerçekleşecek olan bu etkinliğin eğitim odaklı olacağı dile getirildi. Yani bir ürün tanıtımıyla karşı karşıya gelineceği kesin olarak söylenemez. Fakat  Microsoft’un açıklamasına bakılırsa bu etkinlik kapsamında pandemi ile değişen eğitim dünyasının yeni teknolojik çözümlerini görmek mümkün olacak. Bu da tanıtılma ihtimali olan iki ürünü gösteriyor. İlk ihtimal, 9 Kasım’da Windows 11 SE işletim sisteminin tanıtılmasıdır. Bu işletim sisteminin tanıtılması halinde, Windows 11’in üniversitelerde ve okullarda kullanılması için optimize edilen halini görmek mümkün olacak. Ev kullanımı için tam olarak uygun olmasa da yeni bir Windows Education ürünü sunulacak. 

İkinci ihtimal ise yakın zaman içerisinde tanıtımı yapılacak olan Surface Laptop ailesinin eğitim odaklı bir ürününün sunulmasıdır. Bu ürün de tıpkı Windows 11 SE ihtimalidir. Surface Laptop SE adını alması muhtemel olarak görülen yeni bir cihaz tanıtılırsa, üniversite öğrencilerinin kullanıma uygun ve uygun fiyatlı bir cihaz olarak kullanıcıların karşısına çıkabilir. Surface serisi taşınabilirlik açısından son derece uygun cihazlar olduğu için bu iyi bir hamle olabilir. Olasılıklardan bir diğeri ise söz edilen bu iki ürünün ikisinin de tanıtımının yapılmasıdır. Elbette ki ihtimallerin gerçekleşmesi halinde öğrenciler için son derece faydalı olunacak. 

Uygun fiyatlı Surface Laptop’un özellikleri

Surface Laptop SE sunulursa yeni nesle uygun ancak düşük donanım özelliğine sahip olan bir cihaz olması bekleniyor. İçerisinde Windows 11’in ana sürümünü ya da SE sürümünü barındıracak Surface Laptop SE, Intel Celeron N4120 işlemci ve 8GB RAM ile sunulacak. 11.6 inç boyutunda ekranla hem tablet, hem de laptop olabilen bu cihazda maliyetin azaltılması için sadece USB-A ve USB-C portları olacaktır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir