Microsoft’un net kârı, geçen yılın ekim-aralık döneminde bir önceki yılın ekim-aralık dönemine kıyasla yüzde 12 azaldı. Mali takviminde ekim-aralık dönemini ikinci çeyrek olarak kabul eden Microsoft, bilançosunu yayınladı.

microsoftun net kari yuzde 12 azaldi

Bulut hizmetleri faaliyetlerinden gelen destekle yazılım taleplerinde gerileme olsa da Azura bulut hizmetlerinin olması Microsoft’un karlılığını artırdı. Firma Azure bulut programlama bölümünden toplamda %38 oranında artış yaşadı.

Paylaşılan verilere göre, şirketin geliri geçen yılın ekim-aralık döneminde bir önceki yılın ekim-aralık dönemine göre  yüzde 2 artarak 52,7 milyar dolara yükseltti ve hisse başına karı 2,32 Dolar oldu. ABD’deki teknoloji devi Microsoft, 2021 yılında temmuz-eylül döneminde 51,7 milyar dolar gelir elde etmişti. Firma 2016’da sona eren çeyrekten bu yana en düşük gelir artışını bu dönem kaydetti.

Microsoft’un net kârı düştü

Microsoft’un net kârı ise aynı dönemde %12 düşerek 16,4 milyar dolara geriledi. Firmanın net kârı 2021 yılında aynı dönemde 18,8 milyar dolar olmuştu.

Microsoft, geçen haftalarda on bin çalışanını işten çıkaracağını duyurmuştu. Bu işten çıkarma ise şirketin 8 yılı aşkın süredir en büyük işten çıkarma kararı oldu.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir