Yazılım devi marka Microsoft, yıllar sonra Xbox 360 oyun konsolu için sürpriz bir karar aldı. Öyle ki Games With Gold ile daha fazla Xbox 360 oyunu verilmeyeceği açıklandı. Microsoft’un sahip olduğu 17 yaşındaki bu oyun konsolu artık oyun desteği sonlandırılıyor diyebiliriz. Microsoft’un popüler oyun hizmeti olan Xbox Game Pass, oyuncular tarafından oldukça beğenilirken, yoğun bir kullanım oranına da sahip durumda. Şirketin uzun yıldır Xbox Live Gold parçası olarak hizmet veren Games with Gold servisinin de olduğu biliniyor. Her ay abonelerine ücretsiz oyunlar veren söz konusu bu hizmet için yapılan açıklamaya göre artık Xbox 360 oyunu verilmeyecek.

Xbox 360 için ücretsiz oyun desteği sonlandırılıyor

22

Microsoft tarafından Xbox Live Gold ve Game Pass Ultimate abonelerine gönderilen yeni bir e-posta içeriğine göre Xbox 360 hakkında alınan karar ortaya çıkıyor. Yapılan açıklama ile Ekim ayından sonra artık Games with Gold’da Xbox 360 oyunlarını görmeyeceğiz. Şirket, Xbox 360 oyunlarının kapasitesinin tamamlandığını ve oyunculara artık Xbox 360 oyunu verilmeyeceğini belirtiyor. Bu hamle ile beraber Xbox 360 kataloğundaki tüm oyunları yeni nesil konsollara uygun hale getireceği beklentisi oluşuyor

Abonelerine gönderilen e-posta ile hizmetin Xbox One oyunları sunmaya devam edeceği ifade ediliyor. Diğer yandan bugüne kadar Xbox Live Gold ve Xbox Game Pass Ultimate ile verilen tüm oyunların kütüphanede kalacağını da belirtiyor. “Xbox 360 oyunlarını kataloğa getirme yeteneğimizin sınırına ulaştık; ancak Games with Gold, her ay heyecan verici Xbox One oyunları ve özel indirimler sunmaya devam edecek. Tüm Xbox 360 oyunları, aboneliğinizi sürdürüp sürdürmediğinize fark etmeksizin Xbox hesabınızda tutulacak.” Xbox’un son olarak Temmuz ayında Xbox Live Gold aboneleri için 4 ücretsiz oyun vereceğini açıkladığını da belirtelim.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir