Rusya’ya Ukrayna ile olan savaşı nedeniyle ambargo uygulayan şirketlerden biri olan Microsoft, Rus siber saldırılarının Ukrayna’yı destekleyen ülkelere, özellikle ABD ve Polonya’ya karşı yoğunlaşabileceği konusunda uyarıda bulundu!

Microsoft Rusya pazarından çekiliyor

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş durumu hala sona ermedi. Bildiğiniz gibi birçok şirket ve hatta ülke bu eylem için Rusya’ya yaptırım uyguladı ve Microsoft da bunlardan biri.

Yazılım devi Microsoft’tan yapılan yeni açıklamaya göre Rus istihbarat teşkilatları, Ukrayna’ya destek veren ülkelere yönelik siber saldırı sıklığını önemli ölçüde artırdı. Microsoft’un uyarılarına birlikte bir göz atalım.

Rus istihbarat servisleri savaş hakkında değerli bilgiler sızdırıyor.

Microsoft, Ukrayna hariç 42 ülkede 100’den fazla kuruluşun bu saldırılardan etkilendiğini iddia ediyor. Açıklamalara göre ABD, Rus bilgisayar korsanlarının ana hedefinde ve bu faaliyetlerin %60’ından fazlası NATO üyelerini içermektedir. Ayrıca Rus bilgisayar korsanlarının, çoğu askeri ve insani yardımın merkezi olduğu için Polonya’ya da saldırdığı da belirtildi.

Microsoft, Rusya’nın siber saldırılarının yüzde 29’unda başarılı olduğunu ve bu başarılı saldırıların dörtte birinin bir kuruluşun ağından veri hırsızlığıyla sonuçlandığını bildirdi. Microsoft kısa süre önce Rusya’daki operasyonları kapatmak için yüzlerce çalışanını işten çıkardığını duyurdu ve son zamanlarda ülkedeki kullanıcıların sunucularından Windows indirmesini de engelledi.

Rusya’nın ülkesinden çekilen teknoloji şirketlerine karşı tutumu da pek hoş değil. Ayrıca siber saldırıların da arttığıyla ilgili sık sık raporlar yayımlanıyor. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir