Microsoft cephesinden gelen son haberlerde Xbox bölümünde küçülmeye gidileceği belirtildi. İşten çıkarma kapsamında 1900 kişi ile ilişik kesilecek.

Microsoft oyun sektöründe büyümesini sürdürse de sürpriz bir karar geldi. Şirket geçtiğimiz dönemlerde Activision Blizzard’ı bünyesine katarak büyük bir satın alma gerçekleştirmişti. Ancak bu satın alma sonrasında Xbox, Activision Blizzard ve Zenimax birimlerinde yeniden planlamaya gidildi. Bu 3 bölümdeki çalışanlardan 1900’ü işten çıkarılacak. Şirketin bu bölümlerde 22.000 çalışanı olduğu biliniyordu. İşten çıkarmalar sonrasında ise bu sayı 20.000 seviyelerine gerileyecek.

Microsoft Gaming CEO’su Phil Spencer

Microsoft CEO’su İddiaları Doğruladı

Son haftalarda Microsoft’un işten çıkarmalar yapacağına yönelik pek çok iddia gündeme geliyordu. Ancak bu konuda resmi bir açıklama gelmemiş ve işten çıkarmalar da gerçekleşmemişti.  Microsoft Gaming CEO’su Phil Spencer ise geçtiğimiz gün itibariyle açıklama yaptı ve iddialara son noktayı koydu. Maliyet kapsamında işten çıkarmalar yapılacağını doğrulayan CEO, işten çıkarılacakların tüm haklarını alacaklarını ve herhangi bir mağduriyet yaratılmayacağını duyurdu. Bu açıklama ile işten çıkarmalar kesinleşti.

Bu olaylar sonrasında Microsoft’un oyun dünyasındaki gelecek planları da merak edilmeye başlandı. CEO bu konuda detaylı bir açıklama yapmasa da daha fazla oyuncuya daha fazla oyun sunulacağını söylemekle yetindi. Ancak işten çıkarılacaklar arasında Blizzard Başkanı Mike Ybarra ve Baş Tasarım Sorumlusu Allen Adham gibi önemli isimlerin yer alması dikkat çekiyor. Bu isimlerin görevlerinden ayrılmasının ardından Microsoft’un ekip çalışanlarından yeni isimlerin atanması bekleniyor. Ybarra ve Adham gibi deneyimli isimlerin ise diğer şirketlerin radarında olduğu biliniyor.

2023’te 10000 Kişi Çıkarılmıştı

Microsoft 2023 yılında 10000 kişi ile yollarını ayırmıştı. Yeni işten çıkarmalarla birlikte bu sayı 2024 itibariyle 11900 olacak. Satın almalarla birlikte yeniden yapılandırma içerisinde olan Microsoft’ta değişikliklerin devam etmesi bekleniyor. Microsoft’taki işten çıkarmalarla teknoloji dünyasındaki küçülme ve yapılandırmalar da dikkat çekmeye başladı. Zira Google, Twitch, Unity, Amazon, MGM Studios ve Discord gibi pek çok sektör büyüğü benzer bir hamleye gitti. Bu şirketler arasında en büyük kayıp ise Twitch’te yaşanmıştı. Zira şirket yaptığı işten çıkarma sonrasında iş gücünün yüzde 33’ünü kaybetmişti.s

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir