Microsoft şirketini hareketli bir ilkbahar mevsimi beklediğini söylemekte fayda var. Firmanın ajandasında önümüzdeki aylar içinde gerçekleşmesi için planlanmış birkaç etkinlik bulunmakta. Bu hafta içinde iş odaklı bir etkinlik  ve Copilot’u düzenleyecek olan şirket, Haziran ayında da Xbox etkinliği yapacak.

Ufukta görünen en büyük Microsoft etkinliği ise 21-23 Mayıs tarihleri arasındaki Build olması bekleniyor. Ancak bu üç günde, yazılım devinin anlatmak istediği her şeyi duyurmasına yetmeyeceği düşünülüyor.

Firma, 20 Mayıs’ta yani Build konferansının başlamasından bir gün öncesinde gerçekleştireceği özel etkinliğin davetiyelerini yurt dışındaki basın kuruluşlarına gönderimini başlattı. Detaylar şimdilik için kısıtlı olsa da, Microsoft’tan yapılan açıklamaya göre, CEO Satya Nadella’nın; ‘donanım ve yazılım ekseninde yapay zeka vizyonu’ konusunda bilgiler vereceği belirtiliyor. Bu etkinliğin canlı yayını olmaması dikkat çekiyor.

Microsoft şirketini hareketli bir ilkbahar mevsimi beklediğini söylemekte fayda var.

Microsoft şirketinin donanım ve yazılıma yayılan bir ‘Yapay Zeka vizyonu’ olması, şirketin ilk ‘Yapay Zeka Bilgisayarlarını’ piyasaya sürmeye hazırlandığı yönündeki son haberlerle örtüştüğünü görüyoruz. Şirketin bu haftaki etkinliğinde OLED Surface Pro 10 ve Surface Laptop 6 modellerinin hem ticari hem de bireysel versiyonlarını tanıtması beklenmekte.

Microsoft, Yeni Ürünlerini Build Öncesinde Satışa Sunabilir

Bu ürünlerinin bireysel kullanıcı versiyonlarının ilkbaharın ilerleyen dönemlerinde satışa sunulacağı konuşuluyor. Yeni işlemcileri sayesinde bu cihazların performans ve verimlilik anlamında büyük sıçramalar yapacağı vurgulanıyor. Microsoft’un yeni dizüstü bilgisayarlarında Snapdragon X Elite veya  Intel Core Ultra’ya yer vermesi bekleniyor.

Bu çiplerini Microsoft’un bu yılın sonlarında Windows’a getirmeyi planladığı, cihazdaki AI Explorer ve Copilot adlı bir araç gibi daha gelişmiş AI özelliklerini destekleyebileceği belirtiliyor. Microsoft Build öncesinde markanın yapay zeka planları hakkında biraz daha bilgi edinmek mümkün hale gelecek.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir