Microsoft şirketi, dünyanın en değerli yazılım geliştirici kuruluşlarından birisidir. Şirket, kullanıcıları için geliştirdikleri yeni bir güncelleme yayınlayacak.

Güncelleme, cihaz da bulunan uygulamaları Store’da görülmesini engelleme yarayacak. Microsoft mimarlarından Rudy Han güncelleme ile ilgili şu bilgileri dile getirdi;

“ Microsoft Store platformu önceden yüklenen oyun ve uygulamaları gizleyecek. Yeni uygulamaları göstermeye odaklanacak. “ en iyi ücretsiz uygulamalar” ya da “ popüler uygulamalar” bölmelerinde yüklü olan uygulamaları görmeniz engelleniyor olacak.” ifadelerini kullandı.

Microsoft Yeni Sürüm Yüklenen Uygulamaları Görmeyi Engelleyecek

Yeni algoritmayla birlikte farklı uygulama aramak için giren kullanıcılar, yeni oyun veya uygulamaya odaklanabilecekler. Şirket, güncellemenin ne zaman kullanıcılarla buluşacağını şimdilik paylaşmıyor. Fakat bu gibi güncellemeleri daha önce ki örneklerden de bildiğimiz gibi hızlı bir şekilde uygulamaya konulduğunu görmekteyiz. Kullanıcılar merak içinde yeni güncellemeyi almayı iple çekiyor.

Microsoft, bir süre öncesinde Windows 10 ve 11 için yeni bir güncelleme getirmişti. Bu güncellemede, kitaplık bölümünde alakalı dosyaların görünmemesi hatasını çözüme kavuşturmuştu.

Güncelleme cihazlara otomatik olarak tanımlanacak. Ancak Microsoft Store’u kendiniz güncellemek isterseniz, aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

  • Uygulamayı açın, sol altta yer alan kütüphane simgesine tıklayınız.
  • “Güncellemeleri kontrol et” sekmesine tıklayınız.
  • Mevcutta yeni bir sürüm mevcut ise kendisi yükleme yapacaktır.
  • Yeni güncellemeyi aldıktan sonra, cihaz yeniden başlayacak ve kullanıma hazır hale gelecektir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir