Chromebook modelleri ile sektörde yakalanan başarıya Microsoft yeni Surface SE serisi ile yanıt vermek istiyor. Yeni modeller Windows 11’in özel sürümü ile desteklenecek ve bu şekilde piyasaya çıkacak. 

Surface serisi ile daha yüksek donanımlar ile daha profesyonel kullanımları hedefleyen Microsoft, bunun yanı sıra daha giriş seviyesi cihazları da piyasaya sunuyor. Özellikle piyasadaki beklentileri karşılamak adına son tanıtımlarda Surface Go 3 ve Surface Laptop Go gibi farklı modellerini tanıtan şirket, buna karşı sektörde hedeflerine şu an için ulaşamadı.

Sektörde farklı markalar tarafından üretilen ve Google’ın özel işletim sistemini kullanan ChromeBook’lar kullanıcılar için çok daha cazip görünüyor. Zira basit işlerde beklentileri tamamen karşılayan modeller fiyat, bütçe ve performansı ile kullanıcılar için daha cazip görünüyor. Piyasa analizi sonrasında bu duruma karşılık vermek isteyen Microsoft ise Surface SE ile şansını deneyecek.

Surface SE neler sunacak? 

Yeni model ile ilgili gelen ilk bilgilere göre yeni cihaz 2019 yılında geliştirilen Celeron N4120’den güç alacak. Ancak yeni model donanımların dışında özellikle işletim sistemi ile dikkat çekiyor. Açıklamalara göre cihaz, Windows 11 işletim sisteminin özel bir versiyonu olarak geliştirilecek Windows 11 SE’yi kullanacak Bu özel işletim sistemi ile birlikte şirket Google’ın Linux tabanlı olarak geliştirdiği işletim sistemine doğrudan rakip olarak cihazlarını da bu alanda ön plana çıkarmayı hedefliyor.

Bazı kaynaklarda yer alan haberlerde ise geliştirilen işletim sisteminin iptal edilen Windows 10X’in özel bir projesi olduğu ifade edildi. Ancak bu konuda Microsoft tarafından herhangi bir açıklama yapılmadığından dolayı durum net olarak bilinmiyor. 

Surface SE teknik özellikleri neler?

Yeni model için yapılan açıklamalara göre bilgisayarlarda yer alması beklenen özellikler şöyle; 

  • İşlemci: Intel Celeron N1420 
  • Ekran: 1366×768 çözünürlüklü 11.6 inç ekran 
  • Bağlantı seçenekleri: USB-A, USB-C, kulaklık girişi ve AC tipi şarj bağlantı noktası 
  • RAM: 8 GB 

Surface SE fiyatı ne kadar olacak? Tanıtım tarihi ne?

Surface SE için gelen ilk bilgiler sonrasında modeller için daha fazla merak uyandırıldı. Ancak Microsoft tarafından yeni modellerin çıkış tarihi ve fiyatına yönelik herhangi bir bilgi verilmedi ve sızıntı da yaşanmadı. 

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir