Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Microsoft tarafından alınan yeni bir patente göre şirket, Arc Mouse modelinin yeni sürümü üzerinde hızla çalışmalarına devam ediyor. 

Microsoft tarafından alınan yeni bir patente göre şirket, Arc Mouse modelinin yeni sürümü üzerinde çalışmalara yapıyor gibi gözüküyor. Kullanıcıların bükülme özelliğine sahip olan yapısı ile yakın zaman içerisinde tanıtımını gerçekleştirdiği model, aynı zamanda ince ve hafif tasarım hatları ile oldukça taşınabilir bir yapıya sahiptir. 

Arc Mouse ne gibi özelliklere sahip olacak?

20 3

Windows United tarafından keşfedilen ve katlanabilir bilgisayar faresi olarak tanımlanan yeni patent bu yılın ilk aylarında dosyalandı ve kısa bir süre önce ise yayınlandı. Bu bakımdan genel yapı birinci nesil Arc Mouse ile benzer özelliklere sahip olacak ancak daha modern bir tasarıma yönelik olarak ufak iyileştirmelerin yapıldığından da söz etmek gerekir. Hatırlamak gerekirse birinci nesil olan Arc Mouse katlanabilir bir yapıya sahipti ve tıklanabilir düğmelerin yanı sıra kaydırma tekerleği ile kutusundan çıkıyor Surface Arc Mouse ise yine tıklanabilir düğmeler ve bu sefer de dokunmatik kaydıraç özelliği ile beraber geliyor. Aynı zamanda daha yumuşak bir dokunuş hissi sunduğunu da belirtmek gerekir. 

Yeni Arc Mouse temel olarak Arc Mouse modelinin devamı niteliğinde olacak gibi gözüküyor. Patentlerden net bir şekilde elde edilmemiş olsa da fiziksel kaydırma tekerleği olduğunu da gösteriyor. Ancak dokümantasyon kısmında buna yönelik herhangi bir ifade bulunmuyor. Bu sebeple de hakkında konuşmak için biraz erken gibi gözüküyor. Arc Mouse modelinden bu yana uzun yıllar geçmiş olsa da şirketin yeni nesil cihazlar üzerinde çalışmış olduğu fikri de pek şaşırtıcı olmayacaktır. Arc Mouse hakkında elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günlerde daha detaylı bilgiler elde edilebilir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir