Microsoft, doğal dil Al yeteneklerini üretkenlik yığınının neredeyse her köşesine getiren Microsoft 365 Copilot’un halka açık bir tanıtımını yaptı. Copilot, Microsoft 365 kullanıcılarının Office belgeleri oluşturmasına yardımcı olacak modern bir yapay zeka asistanıdır.

Microsoft, Microsoft 365 uygulamaları ve hizmetleri için insanlara belge, e-posta, sunum ve çok daha fazlasını oluşturma konusunda yardımcı olmak için tasarlanmış yeni bir yapay zeka destekli Copilot’u duyurdu. OpenAl’dan GPT-4 tarafından desteklenen Copilot, Microsoft uygulamalarının yanında bir asistan gibi oturacak. Aynı zamanda Copilot, word belgelerini temel alır ve Excel’deki PivotTable’lar gibi özelliklerin de kullanılmasına yardımcı olacak. 

Microsoft 365 
Copilot
Microsoft 365 Copilot

Microsoft 365 Copilot, doğal dil sorgulama yeteneklerini Word, PowerPoint, Excel ve Teams gibi her yerde bulunan Microsoft 365 uygulamalarına yerleştirmeyi vaat ediyor. 

Copilot’un Kullanım Alanları 

Microsoft 365 kullanıcıları, yaklaşmakta olan bir Microsoft Teams toplantısı hakkında bilgi sağlamak, insanları ilgili projelerle ilgili güncellemeler, son işe alınanlar gibi kurumsal  değişiklikler ve hatta tatilden dönmüş olabilecek iş arkadaşları hakkında güncellemeler hazırlamak için Copilot’u çağırabilecek.

Copilot, Microsoft’un Office uygulamalarında da çağırabilir ve Word’de diğer dosyalara dayalı belgeler hazırlamak için kullanılabilir. Al tarafından oluşturulan metin daha sonra serbestçe düzenlenebilir ve uyarlanabilir. Copilot temelde bir sohbet robotu olduğundan, ondan bir Word belgesine dayalı 10 slaytlık bir PowerPoint sunumu oluşturmasını veya Excel verilerini analiz etmesini veya biçimlendirmesini bile istenebilir. 

Bu Excel kullanıcılarının anında SWOT analizi veya verilere dayalı bir PivotTable oluşturmak için Copilot’u kullanabileceği anlamına gelir. Microsoft Teams’de, Copilot özelliği toplantıya dökebilir, geç katıldıysanız kaçırmış olabileceğiniz şeyleri size hatırlatabilir ve hatta bir toplantı boyunca eylem ögelerini özetleyebilir. 

Selçuk Üniversitesi'nde İşletme Okudu İmza İnternet Teknolojilerinde Dijital Çırak

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir