Resmi habere göre Microsoft, Xbox’takil bazı oyunları PS5 ve Nintendo Switch’e getirecek. Bu kararla Microsoft, oyun sektöründe kendi şirketine ait olan Xbox’ın çok daha ilerisine taşıyacak ve bütün bu adımlar da bu stratejinin bir parçası.

Dört oyun Xbox dışına taşınacak

Microsoft Gaming’in CEO’su Phil Spencer, Xbox’ın resmi podcast’inde “Dört oyunu diğer konsollara taşımaya karar verdik” diyor. Pek çok kullanıcıya tuhaf gelen şey ise, Microsoft’un bu dört oyunu isimlendirmeyi reddetmesi. Ancak şirket yine de ipucu verdi. Oyunlardan ikisinin topluluk odaklı oyunlar, diğer ikisinin ise yatırım yapmaya devam etmek istedikleri daha küçük oyunlar olduğunu söylüyor.

Microsoft’un daha önceki stratejilerinden yola çıkarak fikir yürüten kaynaklar ilk oyunun aşina olan kaynaklar Hi-Fi Rush and Pentiment bir diğerinin ise Sea of ​​Thieves and Grounded’ın geleceğini söylüyor. CEO Spencer, bu hareketle şirkette bir değişiklik olmadığını iddia ediyor ancak önümüzdeki on yılda oyun sektöründe konsolla oynanan oyunların daha az olacağı tahmin ediliyor.

Microsoft, bu hamleyi sadece dört oyun olarak belirtiyor ve nabızları yokluyor. Söylentiler Microsoft’un çeşitli platformlarda oynanabilen oyunlara yönelik hedeflerinin çok önceden beri düşünülmüş bir strateji olduğu yönünde. 

Kaynaklar Hi-Fi Rush and Pentiment bir diğerinin ise Sea of ​​Thieves and Grounded'ın geleceğini söylüyor.
Kaynaklar Hi-Fi Rush and Pentiment bir diğerinin ise Sea of ​​Thieves and Grounded’ın geleceğini söylüyor.

Starfield ve Indiana Jones PS5’e gelme ihtimali var

Spencer resmi Xbox podcastinde, Starfield ve Indiana Jones’un bahsedilen ilk dört oyunda yer almadığını belirtse de bu oyunların gelecekte PS5’e gelme ihtimalini de reddetmiyor. 

The Verge ile yaptığı bir röportajda Spencer, “Sektör olarak, bir oyunun başka bir platformda oynanmasını reddetmemek gerektiğini düşünüyorum” diyor . “Şimdilik bu dört oyuna odaklandık ve edindiğimiz deneyimlere bakıyoruz. Diğer franchise’larla ilgili bir çalışma yapmıyoruz ama bir şeyin asla olmayacağını söylemez. Bence müşterilerimizin, oyuncularımızın ve yaratıcılarımızın aradıklarına gerçekten yanıt vermek istediğiniz bir oyun dünyası oluşturmak güzel bir duygu.”

CEO, verdiği bir röportajda “Bu dört oyun başarılı sonuç getirdiğini görürseniz daha fazla oyun sunacak mısınız?” sorusuna:

“Bunlar orijinal olarak Xbox’a ait oyunlardır. Nasıl ilerleyeceğini görmek istiyoruz çünkü gidip onları yeni platformlara sunmak ve bu amaçla onları geliştirmeye uğraşmak çok ciddi bir emek. Geri dönüşlerin buna değer olduğundan emin olmak istiyoruz. O platformdaki kullanıcının istekli olduğunu görmek istiyoruz, belki de istekli değiller.”

Yani her Xbox oyununu aniden rakip konsollarda belirmeyecek fakat Microsoft, gelecekte daha fazlasının bahsi geçen platformlarda kullanıcıya sürülmesi potansiyelini de açıkça düşünüyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir