Microsoft, Windows 11’deki yeni Microsoft Store’u Windows 10 test kullanıcılarının erişimine açıldı. Yeni uygulama mağazası yakın zaman içerisinde tüm Windows kullanıcıları için sunulacak. 

Yazılım dünyasının liderlerinden Microsoft, Windows 11’deki yeni uygulama mağazasını Windows Insider programına kayıtlı olan 10 Windows kullanıcısı için sunulmaya başladı. Tamamen yeni bir kullanıcı arayüzü ile yenilenen Microsoft Store aynı zamanda daha önce platformda yer almayan Discord, Zoom, VLC Player, TeamViewer ve Opera internet tarayıcısı gibi popüler olan Win32 uygulamalarının indirilmesine imkan tanıyor.

Win32 uygulamaları için kapı aralandı

Microsoft Store’un baş geliştiricisi Rudy Huyn, Twitter üzerinden yapmış olduğu açıklamada, herhangi bir hata içermediğinden emin olmak adına yeni uygulama mağazasını öncelikle Windows 10 test kullanıcıları için sunulan, hemen ardından da genel kullanıma açacakları dile getirildi. Yeni Microsoft Store, geliştiricilerin normal EXE ve MSI dosyaları da içerisinde olmak üzere paketlenmemiş Win32 uygulamaları mağazada yayınlanmalarına imkan yanıyor. Aynı zamanda güncellemeler için kendi içerik dağıtım ağlarını (CDN) kullanmalarına ve uygulama içerisinde satın alımlarda kesinti yaşamamak adına kendi ödeme hizmetlerini kullanmaya izin verecek. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir