Microsoft, Windows işletim sistemlerine yeni bir özellik getiriyor. Fotoğraf düzenlemeye odaklanan Microsoft, sihirli silgi ile kolaylık sunacak.

Microsoft, Windows PC’lere özel yeniliklerine devam ediyor. Son dönemlerde fotoğraf düzenleme alanında yapay zeka ile yenilikler arka arkaya gelirken Microsoft da bu alanda önemli bir adım attı. Windows 10 ve Windows 11 işletim sisteminde kullanılabilecek bu yeni araç, fotoğrafların içinde istenmeyen nesnelerin kaldırılmasını sağlıyor.

Microsoft Sihirli Silgi Neler Yapacak?

Microsoft’un sihirli silgi aracı, Windows 10 ve Windows 11’de kullanılabilecek. Windows 11 kullanıcıları Arm64 cihazlarında kullanılabilecek. Windows Insiders kullanıcıları tarafından şu anda test edilen özellik, önümüzdeki günlerde tüm kullanıcılara gönderilecek. Yapay zeka desteğine sahip olan yeni araç, Windows Fotoğraflar uygulamasında yer alacak. böylece kullanıcılar fotoğrafları açtıkları zaman istemedikleri nesneleri aracı seçerek kolayca silebilecek.

Microsoft, Windows 10 ve 11'e Sihirli Silgi’yi Getiriyor
Microsoft, Windows 10 ve 11’e Sihirli Silgi’yi Getiriyor

Fotoğraflar Uygulaması Gelişiyor

Microsoft’un yaptığı son açıklama ile Fotoğraflar uygulamasının çok daha gelişmiş özelliklere sahip olacağı ortaya da çıktı. Son birkaç yılda büyük değişiklikler geçiren uygulamada arka plan bulanıklığı ve arka planı kaldırma yeteneği eklenmişti. Sihirli Silgi ya da Üretken Silgi olarak adlandırılan yeni özellik ise Fotoğraflar uygulamasının tek başına pek çok işlemi yapmasına imkan tanıyor. “Üretken silme özelliğini kullanmak için Görüntüyü Düzenle’ye gidin ve Sil seçeneğini seçin. Kaldırmak istediğiniz nesneleri veya alanları fırçalayın. İhtiyacınız olan doğru hassasiyet seviyesini elde etmek için fırça boyutunu ayarlayın.“ diyerek yeni özelliğin pratik bir şekilde kullanılabileceğini açıklayan Microsoft’un bu yeni özelliği Windows kullanıcıları için fotoğraf düzenlemeyi kolaylaştıracak.  2024.11020.21001.0 veya üstü güncellemesini alan kullanıcıların test edebileceği yeni özelliğin kısa sürede tüm Windows 10 ve Windows 11 kullanıcılarına gönderilmesi bekleniyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir