Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Microsoft, blok zinciri ve kripto para birimlerini iş yapısına entegre etmek adına cesaretini gösterecek bir adım attı. Şirket kısa bir süre önce kariyer web sitesi üzerinde “İş Geliştirme Direktörü – Kripto Para Birimleri” adı altında yeni bir iş ilanı yayınladı. 

Bu iş tanımı kapsamında, Microsoft’un yıkıcı teknolojiler için şirketin öncü bölümlerinden biri olan Al ve Gelişen Teknolojiler iş geliştirme ekibine dahil edildi. Ekip, temel olarak yen, gelişen teknolojilere bakıyor, bunları mevcut Microsoft altyapısına uyarlıyor (kimi zaman güncelleme yapıyor kimi zaman ise sıfırdan oluşturuyor) ve bunları yeni gelir kaynakları olarak görüyor.

“Bu rolde, stratejik pazarlar için hem kısa hem de uzun vadeli mühendislik planlarını ve ürün fikirlerini etkileyecek veri odaklı stratejiler oluşturmak amacıyla İş Geliştirme organizasyonunun üst düzey üyeleriyle yakın bir şekilde çalışacaksınız. Ayrıca, karmaşık ortaklıklar ve satın almalar belirleyecek, değerlendirecek ve yapılandıracaksınız.”

Microsoft, “Web 3.0’ı anlayan” ve “DeFi, NFT’ler, DAO’lar ve Web 3.0’ın çevresinde olan teknoloji ve protokoller ile ilgili çalışma bilgisi olan, kripto alanında 1 yılı aşkın deneyime sahip olan” bir yönetici arıyorlar. Windows geliştiricisi, “Microsoft’un altyapı ve API’leri içeren web 3.0 ortaklık modeli için vizyon, strateji ve yol haritası geliştirebilecek” bir çalışan olmak istiyor. Bu sebeple de yeni direktör rolü, Microsoft’un Ürün, Finans, Pazarlama, Hukuk ve diğer departmanlarda görev almalı, önemli teknoloji ve ürün yol haritası geliştirme konusunda çeşitli tavsiyeler yapabilmelidir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir