Sony ve Microsoft cephesinden yeni oyun konsolları geliyor. PlayStation 5 Pro için çıkış tarihi belli olurken, Microsoft’un da Xbox Series S ve X modellerinin donanımlarını yenilemesi bekleniyor.

Microsoft ve Sony arasındaki konsol rekabeti devam ederken, son olarak 2020’nin Kasım ayında Xbox Series S ve X konsolları ve daha sonra ise PlayStation 5 konsolları tanıtılmıştı. Şimdi ise iki tarafında yeni cihazlarını tanıtmasına az bir zaman kaldığı ortaya çıktı. Oyuncuların oldukça beğendiği PlayStation serisinin yeni PlayStation 5 Pro modelinin de sunulması bekleniyor.

PlayStation 5 Pro ile yenilenmiş Xbox Series X ve S geliyor

4

Microsoft ve Sony tarafından AMD ile yapılan anlaşma ile başarılı sonuçlar ortaya çıkmaya başladı. Bu konsollarda yer alan çiplerin RDNA2 GPU birimleri şirketlerin optimizasyonu ile birlikte beklenenin üzerinde bir performans getiriyor. Ortaya çıkan bazı bilgilere göre ise işbirliği devam edecek ve çalışma sürecinin sürdüğü ifade ediliyor. Bu noktada yeni konsolların 2023 yılının son çeyreğinde görmemizin mümkün olduğu muhtemel gözüküyor. Ancak piyasada yaşanan çip krizi benzeri sorunların devam etmesi durumunda ise 2024’ün ilk çeyreğine sarkma ihtimalinin de yüksek olduğu ifade ediliyor.

Yeni gelecek olan modeller arasında Sony cephesinden Slim modeli yerine direkt olarak Pro cihazının sunulması bekleniyor. İlk etapta PlayStation 5 Pro modelini göreceğiz ve bu modellerin ince kasalı versiyonlarının maliyetinin ciddi oranda artmasından ötürü slim versiyonun gelmesi beklenmiyor. Şuan için şirket yüksek performansa odaklanırken, 8K görüntü çıkışı sağlayacakları da iddia ediliyor. Ancak asıl odaklanılan şey ise 4K oyun desteği olacak. Microsoft tarafında ise yeni konsolların çıkış tarihinin yakın olduğu ve Series X ile Series S olarak yenilenmiş modellerin yakın zamanda görmemiz bekleniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir