Microsoft, yapay zeka destekli haber üretimleri için Semafor  ve bir dizi medya şirketi ile işbirliği yaptı. Bu işbirliği kapsamında OpenAI ve Microsoft’un yapay zeka araçları, haber üretiminde destek olacak.

Anlaşma kapsamında Microsoft, Semafor Signals adlı son dakika haber akışını hayata geçirmek için önemli seviyede ödeme yaptı. Konuyla ilgili kaynaklar, şirketim mali konularını belirtmekten kaçınsa da ödenen miktarın Semafor için önemli olduğu belirtiliyor. 

Semafor, Signals adında yeni bir yayın oluşturacak

Microsoft ve Semafor’dan Yapay Zeka Destekli İşbirliği
Microsoft ve Semafor’dan Yapay Zeka Destekli İşbirliği

Buzzfeed’in  eski genel yayın yönetmeni olan Ben Smith tarafından kurulan Semafor, Signals adında yeni bir yayın oluşturarak, son dakika haberlerini ve analizleri öne çıkaracak. Bu yayın günde yaklaşık 12 yeni gönderi paylaşacak.Tüm hikayeler gazeteciler tarafından yazılıken, yapay zeka bu durumda etkin bir şekilde araştırma aracı olarak kullanılacak.

Semafor ekibi yapay zeka araçlarını kullanarak, Dünyanın dört bir yanından gelen haber kaynaklarını hızlı bir şekilde bulabilecek. Birden fazla dilde yayınlanan bu haberler için çeviri araçlarını kullanacak. 

Yapay zeka araçları halüsinasyon üretme tehlikeleri nedeniyle gazetecilik alanında kullanıldığında çeşitli tepkileri beraberinde getiriyor. Medya şirketinin yapay zeka araçlarından faydalanması, diğer medya şirketlerini çağa ayak uydurmaya itiyor.

Ayrıca Microsoft, Craig Newmark Gazetecilik Okulu, Ground Truth Projesi ve Online News Association gazetecilik kuruluşları ile yaptığı işbirliklerini açıkladı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir