Microsoft ve Mozilla arasında yeni bir anlaşma imzalandı. tarayıcısında Google’ın yerine Bing, varsayılan arama motoru olarak kullanılacak.

Microsoft, Bing ile Google’a Meydan Okuyor

Microsoft, uzun süredir Google’ın arama motoru hakimiyetine meydan okumak için Bing’i geliştirmeye çalışıyor. Şimdi de Mozilla iş birliğiyle Firefox’ta Bing’i kullanma anlaşması yapıldı.

Bing’in Kullanıcı Tabanı Genişlemek İstiyor

Microsoft, Firefox ile yapılan anlaşmayı Bing’in kullanıcı tabanını genişletmek ve pazardaki konumunu güçlendirmek için bir fırsat olarak görüyor. Bing, yapay zeka desteği sayesinde etkileşimde artış yaşamış ve 100 milyon aktif kullanıcıya ulaşmıştı.

Microsoft Edge Tarayıcısındaki  hata nedeniyle kullanıcılar endişeli!

Google Hala Arama Motoru Pazarında Rakipsiz

Google, arama motoru pazarında hala rakipsiz konumda bulunmakta. Son verilere göre, Bing’in pazar payı yüzde 2,79 iken Google’ın pazar payı yüzde 92,63. Bing’in en yüksek pazar payı ise yüzde 9,92 seviyelerinde görüldü.

Firefox’un Pazar Payı ve Google Chrome’un Liderliği

Firefox’un tarayıcı pazarındaki kullanıcı payı yüzde 2.77. Bu alanda lider konumda olan tarayıcı ise yüzde 63’lük payıyla Google Chrome.

Firefox 102 yayımlandı

Bing’in Yükselişi ve Mozilla’nın Değişim Arayışı

Mozilla, Google ile olan anlaşmasının sona ermesine yaklaşırken, Bing ile yapılan iş birliği değişim arayışının bir parçası. Microsoft’un Bing’i geliştirme çabaları ve yapay zeka desteği sayesinde Bing’in etkileşimde artış yaşaması, Mozilla’nın da dikkatini çekmiş gibi duruyor. Firefox’un Bing’i varsayılan arama motoru olarak seçmesiyle, arama motoru pazarında rekabetin daha da kızışması tüketiciler açısından faydalı olacak gibi duruyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir