Mozilla resmi açıklamalarına göre, Microsoft yönetiminin Firefox kullanıcılarını aldatıcı bir şekilde Microsoft Edge’i yönlendirdiğini iddia etti. Mozilla şirketi Microsoft’u tehditli olarak uyarırken, Devletler tarafından bu konu daha kapsamlı bir şekilde düzenlemelerin getirilmesi gerektiğini söyledi.

Mozilla şirketinin belirttiğine göre, Microsoft kullanıcıları Edge’i yönlendirmeleri için agresif yöntemler uyguladığı. Google Chrome gibi internet tarayıcılarını indirmek isteyen kullanıcılar Edge reklamlarıyla karşılaşıyor. Bu durum kullanıcıların tercihleri üzerinde baskı uygulayarak onları Microsoft tarayıcısını kullanmaya teşvik ediyor.

Mozilla ve Microsoft arasında kılıçlar çekildi 

Mozilla ve Microsoft arasında kılıçlar çekildi 
Mozilla ve Microsoft arasında kılıçlar çekildi 

Mozilla, Microsoft’un kullandığı tüm stratejileri açıkladı. Bunlardan bazıları bilgisayarına Google indirmek isteyen bir kullanıcının karşısına sürekli Microsoft edge reklamlarının çıkması oldu. Mozillaya göre diğer bir strateji ise Edge yerine başka bir tarayıcı kullanmak isteyen kullanıcıların yapılması gereken ayralarının kasıtlı olarak karışık hale getirmesi olarak belirledi. son strateji yöntemi ise Microsoft arayüzünün sahte bildirimleri ile kullanıcıları tedirgin ederek Edge tarayıcısında kalmasını sağlaması oldu. 

Mozilla bu durumun internet tarayıcıları arasındaki rekabete dolaylı olarak ket vurduğunu ve Edge’nin avantajlı duruma geldiğini belirtti. Şirket, Microsoft’un kullandığı yöntemleri sonlandırana kadar hukuk mücadelesi vereceğini açıkladı. Dünya’nın en büyük şirketleri arasında yer alan Microsoft bu durum hakkında sessizliğini koruyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir