Microsoft markası, yapay zekayı daha fazla ürün ve özelliğe dahil etme yolculuğuna devam ediyor. Bu yolculuğun kapsamında Copilot‘ı toplantı sohbeti ve sohbet başlatma kutusu da dahil olmak üzere daha fazla Microsoft Teams bölümünde görmeyi mümkün kılacak.

AI yakın zamanda kulanıcılara toplantı sohbetinden ve dökümünden içgörüler ve bilgiler sunacak. Bu sayede yazılı ve sözlü girdilerden Copilot’un da yararlanması söz konusu. Microsoft firmasından verilen bilgiye göre, bir toplantı sohbeti başlatıldığında kullanıcılar ve çalışma arkadaşları gündemdeki konular hakkında daha kapsamlı ve kapsayıcı bir görünüm ile karşılaşabilir.

Copilot seçeneğini mesaj oluşturma kutusuna getirmek ise yapay zekanın taslak halindeki bir mesajı yeniden yazmaya yardımcı olmasının önünü açmakta. Kişiler mesajlarına teşvik edici bir cümle veya şaka eklemek isterlerse bunun için Copilot’u kullanabilir. AI yakın gelecekte Teams sohbetindeki bağlamdan faydalanarak yeni bir mesaj içeriği sunabilecek. Kullanıcılar ise yapay zekanın önerdiği mesajı kendilerine uygun gördükleri şekilde değiştirebilme seçeneğine sahip olacak.

Teams’e her geçen gün yeni bir özellik tanımlanmaya devam ediyor. Onlardan birisi, akıllı çağrı özetleme özelliğinin gelmesi. Bu özellik sayesinde Aramalar menüsünden otomatik olarak eylem ve notlar ögeleri oluşturulabilecek. Bu yılın çeyreğinde bu özellik Teams Premium kullanıcılarına sunulması hedefleniyor.

Microsoft markası, yapay zekayı daha fazla ürün ve özelliğe dahil etme yolculuğuna devam etmekte.

Microsoft Teams Hibrit Toplantıları İyileştirmek İçin Yeni Özellikler Geliştiriyor

Microsoft şirketi, hibrit toplantıları iyileştirmeyi amaçlayan bazı özellikleri de kullanıma sunmakta. IntelliFrame özelliği, Teams Rooms toplantısına fiziksel olarak katılan her kişi için ayrı bir video akışı oluşturmak amacıyla CloudAI’den yararlanmakta. Böylelikle herkes benzer bir panele sahip oluyor. Bu özellikle artık Teams Rooms cihazlarında varsayılan olarak etkin şekilde sunuluyor.

Microsoft firması, IntelliFrame için otomatik kamera değiştirme adı verilen bir seçeneği kullanıma sunacak. Bunun için ister odanın ön kamerasından ister kendi dizüstü bilgisayarlarının web kamerasından olsun, toplantı odasındaki her kişinin en iyi görüntüsünü sunmak için yapay zekayı kullanabilecek. Bir kullanıcının kamera görünümünde engellenmesi durumunda IntelliFrame, daha net bir bakış açısına geçmeyi planlıyor.

Benzer özelliği, konuşmacı tanıma teknolojisi, transkriptlerin ve Copilot bilgilerinin doğruluğunu artırmayı hedefleyecek. Microsoft şirketi, bu özelliğin Nisan ayında Teams Rooms’ta önizleme olarak sunulacağını duyurdu.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir