Microsoft Teams kullanıcıların haberleşmesini sağlamak için kısa mesaj desteğine sahip. peki, Microsoft Teams kısa mesaj nasıl gönderilir?

Microsoft, kendi işletim sistemi ve uygulamalarıyla tam uyumlu Microsoft Teams’de kısa mesaj gönderme konusunda da seçenek sunuyor. Kullanıcıların iş ya da farklı gruplarla olan iletişimini sağlayabilmesi adına yararlanabileceği bu özellik, sesli aramayı da destekliyor. Bu durum kullanıcıların bilgisayarlarının yanında sürekli telefon bulundurma zorunluluğunu da ortadan kaldırıyor. Bşatan yapılacak yapılandırmalar sayesinde siz de Microsoft Teams’deki bu özellikleri kullanabilirsiniz.

Microsoft Teams Teams’de SMS nasıl gönderilir?

Microsoft Teams için yapılan güncelleme, SMS yolu ile ücretsiz davet imkanı sağlıyor. Kısa sürede tüm dünya genelinde kullanılmaya başlanacak olan yeni özellik,uygulama üzerinden koalyca sağlanabiliyor. İşte SMS göndermek için yapmanız gerekenler…

  • Microsoft Teams’de Yeni Sohbet’i seçin.
  • Ardından SMS göndermek istediğiniz telefon numarasını ilgili alana girin.
  • Göndereceğiniz kişinni adını ekle adımından girin ve ardından mesajınızı gönderin.

Microsoft Teams’de SMS gönderme işlemleri ile istediğiniz kişiyi kolayca uygulamaya ve ekibinize dashil edebilirsiniz. Mesaj alan kişiler bir bağlantı alaaktır. Bu bağlantı üzerinden erişim sağlandığında ekibe dahil olabilirler. Bireysel SMS göndermenin yanı sıra birden fazla kişiye de aynı anda mesaj gönderebilirsiniz. Grup sohbeti olarak da adlandırılabilecek bu özellik, aynı şekilde yapılırken measj gönderilecek kişiler bölümünden istediğiniz tüm numaraları girmeniz yeterli olmaktadır.

Microsoft Teams'de Kısa Mesaj Nasıl Gönderilir?
Microsoft Teams’de Kısa Mesaj Nasıl Gönderilir?

Android Telefonun Teams’e Bağlama

Daha fazla özellik ve SMS göndermek için Android telefonunuzu bağlamanız gerekir. Cihazla ve platformlar arasında geçişi ortadan kaldıran bu özellikte, telefonunuz üzerinden SMS mesajlarınızı kontrol edebilir, yeni mesajlar gönderebilir ve Microsoft Teams’deki arkadaşlarınıza da kolayca mesaj atabilirsiniz. Bunun için Windows 11 ve Microsoft Teams kullanılması gerekmektedir. Aşağıdaki adımları takip ederke işlemleri yapabilirsiniz.

  • Windows 11’de Microsoft Teams  üzerinden Sohbet’i açın.
  • Pencerenin üst kısmındaki Yenilikler ve daha fazlası adımlarından telefonunuzu bağlama seçeneğini seçin.
  • QR kodu masaüstünde görüntülenecektir. Bu kodu telefonunuzda tarayın.
  • Masaüstünüzde görünen doğrulama kodunu girin ve Microsoft Hesabı şifrenizi girin.
  • Teams’in SMS, kişiler vb. özelliklere erişebilmesi için Android cihazınızda izin bildirimlerini kabul etmelisiniz. Bu nedenle ekranda görünen izinleri onaylayın.

Bu işlemler sonrasında telefonunuz Microsoft Teams’e bağlanmış olacaktır. Microsoft Teams’e bağladıktan sonra kişilerinize kolayca erişebilirsiniz. Burada SMS’leri okuyabilir, yanıtlayabilir ve yeni SMS gönderebilirsiniz.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir