Microsoft, Teams dünya çapında aylık 320 milyondan fazla aktif kullanıcıya ulaştığını duyurdu. Teams, 30 Haziran 2024’ten sonra kullanımdan kaldırılması beklenen eski Teams uygulamasına kıyas ile kullanıcılara iyi bir performans sunan yeni Teams uygulamalarını Ekim ayında Mac ve Windows için kullanıma sundu.

Microsoft Teams'ten şok gelişme: 320 Milyon Kullanıcıya Ulaştı

Microsoft Teams özel iş kolu uygulaması içeriyor

Blogda, sayısı kesin olmamak ile birlikte “bu yıl on milyonlarca kişinin Teams’i benimsediği”açıklandı. Ayrıca, Teams mağazasından indirilebilecek 2.000’den fazla uygulamanın yanında “kurumlar tarafından oluşturulan 145.000’den fazla özel iş kolu uygulamasının” da mevcut olduğu bilgisi verildi.

Teams ve Microsoft 365, 1 Kasım’da genel kullanıma sunulan Microsoft’un Copilot üretken yapay zeka asistanının kullanımını destekleyeceği düşünülüyor. Ayrıca kurumsal kullanıcıların eklentiler ile Copilot’un Teams’deki kullanımını genişletebilecekleri belirtiliyor: “Bir eklenti oluşturmanın güçlü bir yolu, bilgileri analiz edip özetleyebilen, harici verileri alabile ve kullanıcıların Teams’deki Uyarlanabilir Kartlar aracılığı ile eylemler gerçekleştirmesine olanak sağlayan Teams ileti uzantılarını kullanmaktır. Geliştiriciler artık Visual Studio Code ve Visual Studio için Teams Toolkit’i kullanarak ileti uzantıları oluşturabilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir