Windows 11 işletim sistemi için güncellemeler devam ediyor. Dev Channel’deki Insider kullanıcıları için geliştirilen yeni versiyon ile birlikte kullanıcıların çok daha gelişmiş özelliklere sahip olabileceği belirtildi. Geliştiriciler için sunulan yeni sürümde iyileştirmeler ile birlikte birkaç yeniliğe de yer verildi. 

Windows 11’de optimizasyon devam ediyor!

Windows 11 işletim sisteminde özellikle son günlerde yaşanan sorunlar, Microsoft’un eleştirilmesine neden olurken güncellemeler ile birlikte işletim sistemindeki optimizasyonun devam ettiği görüldü. Bu bakımdan performans ve verimliliği her geçen gün arttırılan Windows 11, daha kullanıcı dostu bir hale bürünebiliyor.

04 Mute zoomZoom2X

Birkaç hafta sonra Dev Channel’daki kullanıcılar için yeni bir güncelleme sunan Microsoft, özellikle mikrofon kullanmayı sevenler için daha fazla kolaylık sağlayacak ve mikrofon kontrolünü kullanıcıların elinde tutmasını kolaylaştıracak bir özelliği getirdi. Görev çubuğuna eklenen mikrofon simgesi sayesinde artık mikrofonun kullanılması ve mikrofon üzerindeki kontrolleri kolayca incelemek mümkün olacak.

Başlangıç aşamasında sadece Teams kullanıcılarına sunulacak olan yeni özellik, ilerleyen günlerde tüm Windows 11 işletim sistemi kullanıcıları tarafından kullanılabilecek. Yeni güncellemede yer alan en büyük yenilik ve fark, mikrofon desteğinin arttırılmış olması. Mikrofon desteğinin duyurulması kullanıcıların da ilgisini çekmiş durumda.

Windows 11 yeni güncellemesi neler sunuyor?

Mikrofon özelliğinin dışında yeni güncellemede, görev çubuğu ve dosya gezgini kullanımı sırasında yaşanan hataların giderilmesi ve daha iyi bir performans sunulabilmesi adına çeşitli yenilikler ve güncellemeler yapılmış. 3 Kasım’da resmi Microsoft blog sayfasında yer alan notlara göre yeni güncelleme ile birlikte işletim sistemine eklenen yenilikler ve düzeltmeler şöyle;

  • Ayarlar > Uygulamalar > Varsayılan uygulamalar altında dosya türünü veya bağlantı türlerinin seçimi sırasında enter tuşuna basmaya gerek kalmadan listeler açılacak.
  • Ayarlar > Uygulamalar > Yüklü uygulamalar’a ulaşmak isteyenlerin ms-settings:installed-apps kısayolu ile sayfaya erişimi sağlandı.
  • Araç ipuçları artık Görev Çubuğundaki rastgele yerlerde görünmeyecektir.
  • Masaüstündeki dosyaların yeniden adlandırılması sırasında yaşanan hatalar giderildi. 
  • Dosya Gezgini’nde komut eylemlerinin performansı iyileştirildi.
  • Shift veya Ctrl tuşu basılı tutularak bir şeyi sürüklemeye çalışırken belirli uygulamaların askıda kalmasına neden olan bir sorun giderildi.
  • Birkaç explorer.exe çökmesi düzeltildi.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir