Microsoft, siber saldırıya uğradığını açıkladı. Haziran ayının başlarında kullanıcılar Twitter üzerinden Outlook’un yaklaşık 18 bin kullanıcı için çöktüğüne dair şikayette bulundu. Bu sorunun sebebinin bir DDoS saldırısı olduğu belirtildi.

Microsoft’un Outlook, OneDrive ya da Azure gibi uygulamalarından yararlanan kullanıcılar son zamanlarda hesaplarına girişlerde ya da başkalarının hesaplarına girmeye çalışması gibi sorunlar yaşıyordu.

Son dönemlerde bir çok kişinin benzer sorunlar yaşaması nedeni ile şirket konuyla ilgili açıklama yaptı. Associated Press’in haberine göre, Haziran ayının başlarında kullanıcılar, Outlook’un yaklaşık 18 bin kullanıcı için çöktüğüne dair Twitter üzerinden şikayette bulunmuşlardı. Bu sorunun bir DDoS saldırısından kaynaklandığı ortaya çıktı. Microsoft yayınladığı bir blog yazısı ile yaşanan saldırıyı doğruladı ve gelecekte bu tarz saldırılara karşı önlem almak için yazıda bazı teknik ayrıntı ve önerilere yer verdi.

Şirket yaptığı açıklama, durumun kontrol altında olup olmadığı ya da saldırının sonlandırılıp sonlandırılmadığı hakkında bir bilgi paylaşmadı.

Microsoft saldırıdan Anonymous Sudan’ın sorumlu olduğunu söyledi

Şirket, müşteri verilerine erişildiğine veya gizliliğinin ihlal edildiğine dair hiçbir kanıt bulunmadığını açıkladı. Fakat kullanıcılar kendi hesaplarına farklı bir konumdan giriş yapıldığını gördüğünü söylediği için bu konu netlik kazanmış değil. Microsoft, Associated Press ile bir açıklama yaptı. Teknoloji şirketi saldırılardan Anonymous Sudan’ın sorumlu olduğunu doğruladı. Microsoft saldırıdan kaç müşterisinin etkilendiği ya da etkinin küresel boyutta olup olmadığına dair bir açıklamada bulunmadı.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir