Microsoft, bir yandan Windows 11’e yeni özellikler getirmeye devam ederken diğer bir yandan Windows’ta kullandığımız özelliklerde değişiklikler yapma çalışmaları devam ediyor. Son olarak Beta kanalında sunulmuş olan Windows 11 KB5025310 güncellemesi ile birlikte Print Screen tuşunun çalışma şeklini de değiştirdi.

Print Screen tuşu artık Ekran Alıntısı Aracı’nı doğrudan açıyor

Test yapısıyla beraber Print Screen tuşu artık doğrudan Ekran Alıntısı Aracı’nı açıyor hale getirildi. Ayrıca teknoloji devi bu değişimlere devam ederken aynı zamanda da Snipping Tool’u (Ekran Alıntısı Aracı) baştan aşağı yenilemeye gidiyor.Artık yalnızca ekran görüntüsünü değil, bu bölümden ekran kaydı da yapabilmeyi mümkün kılacak.

Görünüşe göre Print Screen ile alınan ekran görüntüleri panoya kayıt olmayacak. Bunun yerine Ekran Alıntısı Aracı’nı açacak, böylelikle ekran görüntüsü üzerine oynamalar yapıldıktan sonra kaydedilebilecek. 

Bu yeniliklerden hoşlanmayan, eski şekilde devam etmek isteyen kullanıcılar için ise iyi haberler de var. Eğer isterseniz normal işleyişe geri dönebilmeniz de mümkün. Klasik Print Screen davranışına geri dönmek için Ayarlar > Erişilebilirlik > Klavye kısmına gidildiğinde ayarlarını eski haline getirip değiştirebilirsiniz.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir