Microsoft PC Manager resmi olarak duyuruldu. Windows 10 ve üzeri sistemlerde kullanılabilecek Microsoft PC Manager nedir, nasıl kullanılır?

Microsoft PC Manager adıyla tanıtımı yapılan uygulama, yıllardan beri Windows işletim sistemlerinde kullanılan CCleaner gibi programlara alternatif sunuyor. X64 ve ARM mimarilerini destekleyen uygulama yeni Windows sistemlerinde kullanılabiliyor.

Microsoft PC Manager Nedir?

Microsoft PC Manager, Microsoft tarafından geliştirilen bir Windows uygulamasıdır. Uygulama sistemin güvenli kalmasını, dosya sistemlerinin taranmasını, işletim sistemindeki sorunların giderilmesini sağlamaktadır. Performansı ve RAM kullanımını optimize ederek boost işlevini de gerçekleştirebilen Microsoft PC Manager tüm bu özellikleri ile avantaj sağlamaktadır.

Microsoft PC Manager Özellikleri Neler?

Microsoft tarafından tanıtımı yapılan araç, kullanıma da sunuldu. Uygulama 5 ayrı bölümden oluşmaktadır. Bu bölümler ise şöyledir;

  • Anasayfa
  • Koruma
  • Depolama
  • Uygulamalar
  • Araç Kutusu
Microsoft PC Manager nedir, nasıl kullanılır?
Microsoft PC Manager nedir, nasıl kullanılır?

Anasayfa

Anasayfa bölümünde uygulama hakkında genel bilgilendirmeler yapılmaktadır. Anlık olarak Ram kullanımını görebileceğiniz bu alanda üstelik en sık kullanılacak araçlara da hızlı erişim sağlanmaktadır. Bu bölüm kullanarak Boost özelliği ile daha fazla performans elde etmek için sistemi hızlandırabilir, bilgisayar sağlığını kontrol edebilir, çalışan uygulamaları kontrol edebilir, disk temizliği yapabilir ya da başlangıçta açılan uygulamaları direk kontrol edebilirsiniz. Ayrıca ekranın en üst bölümünde uygulamayı etkin bir şekilde kullanabileceğiniz özel ipuçları da alabilirsiniz.

Microsoft PC Manager nedir, nasıl kullanılır?
Microsoft PC Manager nedir, nasıl kullanılır?

Koruma

Koruma bölümü Windows Defender ile entegre bir şekilde çalışmaktadır. Bu bölümde sistemi virüs ve tehditlere karşı koruyabilir, sistem taraması yapabilirsiniz. Ayrıca Windows Güncellemelerin kontrolünü de direk bu ekran üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Bu bölümde ayrıca varsayılan tarayıcı ayarı, taskbar tamiri, varsayılan uygulamaları fabrika ayarlarına döndürme ve açılır pencere engelleyicisini kullanmanız mümkün.

Microsoft PC Manager nedir, nasıl kullanılır?
Microsoft PC Manager nedir, nasıl kullanılır?

Depolama

Depolama bölümünde ise disk temizliğini yapmak için tarama yapabilirsiniz. Windows işletim sistemi ve uygulamalardaki bellek dosyaları, çerezler vb. gereksiz dosyalar taranarak silinebilmektedir. İsteyenler için dosya büyüklüğüne göre sistem taraması yapılması da mümkündür.

Microsoft PC Manager nedir, nasıl kullanılır?
Microsoft PC Manager nedir, nasıl kullanılır?

Uygulamalar

Uygulamalar bölümünde ise Windows uygulamalarıyla birlikte sisteme yüklenen uygulamalara yönelik işlemler yapılmaktadır. İlk aşamada bilgisayarda o anda çalışan uygulamaları görebilir, başlangıçta çalışan uygulamaları gözden geçirebilir, uygulamalarla ilgili silme vs. işlemleri yapabileceğiniz Windows uygulamalara geçiş yapabilir ya da Microsoft mağazasından yeni uygulamaları keşfedebilirsiniz.

Microsoft PC Manager nedir, nasıl kullanılır?
Microsoft PC Manager nedir, nasıl kullanılır?

Araç Kutusu

Son bölümde ise araç kutusu yer almaktadır. Araç kutusu hem bazı araçları hem de ayarları içermektedir. Dilerseniz bu araç kutusunu Windows’ta sürekli açık kalmasını sağlayabilirsiniz. Bu araç kutusunda ise ses kaydedici, İngilizce altyazı açma aracı, not defter ve hesap makinesine tek bir tık ile ulaşabileceğiniz simgelere yer verebilirsiniz. Bunun dışında Edge linklerine ulaşma, Bing çeviriyi açma, döviz çevirisi gibi farklı araçlar da yine araç kutusu olarak adlandırılan bölümde yer alabilmektedir.

Uygulamanın ayarlar bölümünde akıllı boost özelliğini devre dışı bırakabilir, uygulamanın başlangıçta açılıp açılmayacağını belirleyebilirsiniz.

Microsoft PC Manager Hangi Sistemlerde Destekleniyor?

Uygulama Windows 10 ve Windows 11 işletim sistemlerinde destekleniyor. İndirmek isteyenlerin Microsoft uygulama mağazasına göz atması yeterli.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir