Microsoft kısa süre önce adı kısalttı ve “PC Game Pass adını “PC Game Pass” olarak değiştirdi. GameSpot haberine göre şirket, ismin neden değiştirildiğine dair bir açıklama yayınladı.


Microsoft’tan Jason Beaumont, ROG Global ile yaptığı bir röportajda, “PC için Xbox Game Pass” adının, Xbox konsolunun hizmeti kullanması gerektiğini düşünenler için kafa karışıklığına neden olduğunu söyledi. Beaumont, bunun asla yapılmadığını ve yeni adın bunu daha net hale getirmeye yardımcı olacağını söyledi.

Beaumont, adı değiştirme kararı hakkında “İnsanlar PC oyunlarının bir oyun geçişi olduğunu anlamıyorlar” dedi.

Microsoft, PC Game Pass adıyla ilgili açıklama yaptı

Bunu duyduklarını ve bazılarının Xbox’a ihtiyaçları olduğunu düşündüklerini söyledi.
Ayrıca, Microsoft zaten dahili olarak “PC Game Pass” adını kullanıyordu, bu nedenle şirketi yeniden adlandırmak mümkün oldu. Jason Beaumont bu durumu şu sözlerle açıkladı;

Ocak ayında Xbox Game Pass’a gelecek oyunlar belli oldu

“Şirket içerisinde herkesin bir şeyi tek bir isimle ifade etmesi her zaman bir işarettir, ancak sonra şirket dışında o şeyi farklı bir isimle ifade ediyorsunuz. Yani şirket içerisinde her zaman “PC Game Pass” diyorduk. Sonra en sonunda birisi, “Neden buna öyle demiyoruz?”

Microsoft, bu isim değişikliğini yukarıda paylaştığı ve The Game Awards’ta yayınlanan tuhaf bir skeçte resmi olarak duyurdu.

Xbox ayrıca geçtiğimiz Salı Ocak ayının başlarında Game Pass kütüphanesine yeni oyunların ekleneceğini duyurdu. Ayrıca 20 Ocak’ta çıkacak olan Rainbow Six Extract’ın Game Pass’te de yer alacağı açıklandı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir