Son dönemlerde mobil sürüm reklamlarını arttıran Microsoft yakında Outlook uygulamasının iOS ve Android sürümlerinde kullanıcılarına daha fazla reklam göstermeye başlayacak.

Microsoft Outlook’u Google Takvim ile Eşitlemek için 3 Araç

Outlook mobil uygulaması, kullanıcılara gelen kutularını yönetmeleri için iki seçenek sunuyor; Bunlardan birinde, her şey gelen kutusunda yer alırken diğer seçenek gelen kutusunu Focused” (Odaklı) sekmesinde, kalanları ise “Diğer” olarak sınıflandırıyor. Bunun kullanıcıların önemli e-postalarını hızlı bir şekilde inceleyebilmesi için önemli bir özellik olduğunu belirtelim.

Microsoft, daha önce yalnızca “Diğer” sekmesinde reklam gösteriyordu. Ancak, kullanıcılar artık herşeyin tek bir gelen kutusunda toplandığı seçeneğinde de önlerinde reklam görecekler.

Microsoft Outlook reklamlarını arttırıyor

Birkaç aydır devam eden bu değişiklik, Microsoft Outlook Mobile’ı ücretsiz kullananlar için reklamlardan kaçmanın zorlaştığı anlamına geliyor. Kullanıcılar, belirli posta kutusu modundan bağımsız olarak uygulamanın her yerinde reklamlarlarla karşılaşmaya başlayacak. Outlook mobil uygulamasında reklamlardan kaçınmanın tek yolu ise Microsoft 365 abonesi olmak.

Microsoft, The Verge’de yayınlanan bir bildiride bu değişikliği doğruladı. bir şirket beyanında Kullanıcıların reklamları diğer sekmelerle sınırlayabileceğini unutmayın.

Android için Microsoft Outlook indir

iOS için Microsoft Outlook indir

Odak modu etkinken iOS ve Android uygulamaları için Microsoft Outlook’taki reklamların Outlook ve Gmail’in web sürümlerinde görüntülenen reklamlara çok benzer olacağı söyleniyor. Kullanıcılar, basit bir kaydırma hareketiyle bu e-posta benzeri reklamları kapatabilecekler. Ancak, bir süre sonra reklamlar kullanıcılar için yeniden görünecek ve bir reklama tıklamak, reklamın kullanıcıları uygulamanın tarayıcısında başka bir sayfaya yönlendirecek.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir