Microsoft, kendi Office uygulamaları için uzun bir süredir üzerinde çalıştığı ve çeşitli testler yaptığı yeni arayüzü kullanıcıların beğenisine sundu. Office 365 veya Office 2021 lisansına sahip olan kullanıcılar için özel olarak tasarlanan bu arayüz, kullanıcılar için tema tercihi sunuyor. Yenilikler arasından birbirinden farklı butonlar vardır. 

ABD merkezli olan teknoloji devi Microsoft, yeni işletim sistemi olan Windows 11 için yeni bir Office arayüzü tasarlamış ve söz konusu bu arayüzü Windows 11’in test sürümü ile kullanıcıların beğenisine sundu. Word, Excel, PowerPoint ve Outlook isimli Office uygulamaları için tasarlanan bu yeni arayüz, yapılan yeni ayarlamalar ve yeni buton seçenekleri ile ön plana çıkıyor. Şirket şimdi ise yeni arayüzünü tüm müşterileri için kullanıma sundu. Microsoft’un Office için geliştirdiği bu yeni arayüz, şu an itibariyle Office 365 ve Office 2021 müşterileri tarafından da kullanılabiliyor. Son derece sade bir görünüme sahip olan bu yeni arayüz, kullanıcıların açık ya da koyu tema seçeneklerinden birini seçmesine olanak tanıyor. Konuyla ilgili olarak yapılan çalışmalar, Office uygulamalarının Windows 11 ile bütünlüğünü artırmaya yönelik hareket ediyor.

Office programları için yeni arayüz işlevsel özelliklere sahip

Microsoft Office, Windows 11 ile görsel anlamda olsa da geliştiriciler, uygulamaların performansları ile ilgili olarak çalışmalara devam ediyor. Kullanıcılar, yapılacak çalışmalar ile beraber hem Windows 11 hem de diğer işletim sistemlerinde çok daha sürükleyici bir deneyim yaşamak imkanı elde edebilirler. Fakat Office ile ilgili olarak tüm çalışmaların ne zaman tamamlanacağına dair kesin bir bilgi elde edilmedi. Eğer bir Windows 11 ya da Windows 10 v.2110 (14527.20226) kullanıcıysanız, Office uygulamaları için özel olarak tasarlanan yeni arayüzü hemen kullanabilirsiniz. Elbette ki yeni arayüzün sunduğu imkanlardan faydalanmak için Office 365 veya Office 2021 ürünlerinden birine sahip olmak gerekiyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir