Microsoft tarafından geliştirilen Office 2021 sürümü için resmi açıklamalar yapıldı. Yapılan açıklamalarda yeni versiyonun Windows 11 ile birlikte tanıtılacağı belirtildi.

Uzun zamandan beri Windows 11 işletim sistemi ile gündemde olan Microsoft, yeni işletim sistemi ile birlikte Office paketinin de yeni versiyonunu piyasaya sunacak. Geçtiğimiz günlerde yapılan resmi açıklama ile birlikte duyurulan bu gelişme, kullanıcıların sadece işletim sisteminde değil Office gibi popüler uygulamalarda da yepyeni deneyimler elde edeceğini gösterdi.

Microsoft Office 2021 ne zaman çıkıyor?

Microsoft tarafından yapılan açıklamalara göre yeni işletim sistemi 5 Ekim tarihinde piyasaya sunulacak. Bu bakımdan kullanıcılar yeni işletim sistemini deneyimlemek adına 5 Ekim tarihi itibariyle yeni bir döneme başlayabilecek. Yeni işletim sistemi ile tanıtılacağı belirtildiğinden dolayı Office 2021’de 5 Ekim tarihinde kullanıcılara sunulmuş olacak.

Microsoft Office 2021 neler sunuyor?

Microsoft, Office için özel bir abonelik paketi planlamış olsa da 2021 sürüm ile birlikte bu konuda bazı değişiklikler hedefliyor. Özellikle çevrimdışı çalışmak isteyen kullanıcılar için çevrimdışı desteğine sahip olacak olan Office 2021, böylece eski yıllarda olduğu gibi genel offline sürüm ile kullanılabilecek. Mevcut işletim sisteminin versiyonlarına göre fiyatları da paylaşıldı.

Ev ve öğrenci paketleri 149.99 dolardan satılacak. Bu paket içerisinde Microsoft Office Word, Excel, PowerPoint, OneNote ve Microsoft Teams adı verilen uygulamalar yer alacak. Profesyonel sürümlerde ise fiyatlar 249.99 dolardan başlayacak. Kullanıcılar daha yüksek ücretler ödeyerek daha gelişmiş özelliklere sahip versiyonu kullanabilecek. Bu seçenekte ise kullanıcıların özellikle Outlook iş sürümü gibi özel versiyonlardan yararlanma imkanı bulunuyor. 

Office 2021 bugüne kadar ofis sürümlerinde yer almayan farklı özellikler ile donatılmış durumda. Tanıtımlara göre kullanıcılar gerçek zamanlı yazma gibi pek çok özellikten yararlanabilecek. Üstelik eklenen yeni özelliklere ek olarak kullanıcıları tasarım anlamında da yeni bir Office bekliyor. Microsoft güncelleme ve geliştirme sürümlerinde yer verilen detaylara göre yepyeni tasarım ve özelliklere ek olarak kullanıcılara ciddi bir performans geliştirmesi de sağlanıyor. Bu bakımdan yeni bir işletim sisteminin dışında Office uygulamalarında da kullanıcıları bugüne kadarki en iyi versiyon bekliyor.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir