Yeni bir Office işbirliği uygulaması olan Microsoft Loop ile şirketin Fluid Framework, vizyonu bir adım daha öteye taşımaya karar verdi. Uygulama ile birden çok Office uygulaması arasında senkronize olan, örneğin bir tablo içerisinde veya grafik gibi belirli içerik parçaları üzerinde iş birliği yapmak mümkün olacak. 

Bu duruma örnek vermek gerekirse, Outlook kullanarak oluşturulan bir tablo, herhangi bir kişi onu Wed belgesine ekler ve yeni bilgiler ilave ederse anında güncellenerek yenilenecek. Şu ana kadar, bu sadece bir tür test şeklinde çevrimiçi olarak Office üzerinden uygulanmıştı. Loop ise belge iş birliğinin geleceği ile ilgili olarak oldukça önemli bir adım atar. Fluid Framework gibi yeni uygulamanın temel parçalarından biri olan Microsoft’un “atomik üretkenlik birimleri” dediği Döngü Bileşenleri’dir.

10 4

Bunlar listeden çok daha karışık bir Dynamics 365 projesine kadar her şeyi içerebilir ve bunların tamamı da Office uygulamaları üzerinde dağıtıldıkların eşit halde kalırlar. Bileşenlerinizi, dosyalar ve bağlantılar da içerebilen yeni bir belge şeklinde olan Döngü Sayfaları’nda düzenlemek mümkün olacak. Bu bağlamda bunları yapılandırılmamış Word belgeleri gibi düşünmek mümkündür.

Son olarak ise belirli projeler ile ilgili olarak bileşenleri ve sayfaları görüntülemenin bir yolu olan Döngü Çalışma Alanları yer alıyor. Microsoft’a göre, “Çalışma alanları, herkesin üzerinde çalıştığı şeyi yakalamanızı, başkalarının fikirlerine tepki vermenizi veya paylaşılan hedeflere yönelik ilerlemeyi izlemenizi kolaylaştırır.” Microsoft, gelecek aylar içerisinde Loop hakkında daha fazla bilgi paylaşacağını dile getirir. O zaman kadar ise bu ayın ilerleyen günlerinde Teams, Outlook, OneNote ve diğer Microsoft 365 uygulamalarına da Döngü bileşenlerinin gelmesi bekleniyor. Microsoft’un Office programları ile ilgili olarak yaptığı çalışmalar hakkında elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup yakın zamanda daha detaylı bilgiler elde edilebilir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir