Dünya’nın en değerli şirketlerinden biri olan Microsoft, işletmeler için Verified ID’ye yüz tanıma özelliği getiriyor. 

Microsoft Entra ID, bulut tabanlı bir platform olan ve Microsoft’un, Microsoft 365, Dynamics 365 ve Microsoft Azure gibi çeşitli hizmetleri için kimlik doğrulama ve yetkilendirme hizmetleri sunan bir dizin ve kimlik yönetimi servisidir. Entra ID, işletmelerin müşterisinin söylediği kişi olup olmadığını anlamak amacıyla kullanılıyor. Bunun yanı sıra insanların bankacılık veya çalışan onayı gibi çevrimiçi hizmetlerde oturum açmasını da olanak sağlıyor.

Microsoft Entra
Microsoft Entra

Microsoft Verified ID, adından da anlaşılacağı gibi, bilgisayar oturumu açmak için kullanılan Windows Hello ile benzerlik gösteren bir yüz tanıma özelliğini içermektedir. Microsoft, bu yeni özelliğin, şirketin Azure AI yapay zeka hizmetlerini kullanarak bir kişinin fotoğrafını, pasaport veya ehliyet gibi doğrulanmış bir görüntüyle eşleştirdiğini belirtmektedir. Kişinin yeni çekilen görüntüsünün, doğrulanmış fotoğrafıyla nasıl karşılaştırıldığına dair bir yüzde verisi sunmaktadır.

Microsoft Entra Verified ID Yüz Tanıma teknolojisi

Microsoft Entra Verified ID Yüz Tanıma teknolojisini, işletmeler birçok doğrulama için kullanabilir. Microsoft’un açıklamalarına göre, eklenen yüz tanıma teknolojisi, işletmelerden çalışanlara geçiş anahtarı oluşturmakta da kullanılabilir. Ayrıca bir kişinin şifresini sıfırlamak için kullanılabilme ihtimali de yüksek. Microsoft’a göre, bu teknoloji, işletmelerin çalışanları için geçiş anahtarı oluşturmak veya bir kişinin şifresini sıfırlamak gibi kullanım senaryolarına yönelik bir çözüm sunmaktadır.

Şirket, yüz tanıma özelliğinden elde edilen hiçbir bilgiyi, veriyi depolamadığını veya saklamadığını söyledi.  Yalnız işletmenin, yeni fotoğraf ile pasaport veya ehliyet gibi doğrulanmış fotoğrafı arasındaki benzerlik, eşleşme yüzdesinin bilgisine sahip olduğunu söylüyor. 

Microsoft’un yeni teknolojisi, kimlik doğrulamada yüz tanıma özelliğinin işletmeler için büyük bir kolaylık sağlayacağı öngülüyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir