Windows kullanıcılarına hitap eden Microsoft Fotoğraflar uygulamasına gelen son güncelleme, arka plan kaldırma özelliğini geliyor.

Microsoft Fotoğraflar Uygulamasında Arka Plan Kaldırma Özelliği Test Ediliyor.
Microsoft Fotoğraflar Uygulamasında Arka Plan Kaldırma Özelliği Test Ediliyor.

Microsoft fotoğraf uygulamalarına yenilikler

2023.11110.8002.0 sürüm numarasına sahip olan bu özellik, Windows Insider kullanıcıları tarafından aktif olarak test edilmeye başlandı. Bu güncelleme, fotoğraf düzenleme konusunda kullanıcılara etkili bir çözüm sunmayı hedeflemektedir. Bu özellikle, fotoğraflardaki objelerin otomatik olarak arka plandan ayrılmasına olanak tanıyan yeni özellik ile şeffaf arka plana sahip görsellerin kolayca oluşturulmasına olanak tanıyor.

Microsoft, bu güncelleme ile ilgili olarak, “Microsoft Fotoğraflar, fotoğraflarınız ve videolarınızla daha fazlasını yapmanızı sağlayan zengin bir medya deneyimidir. Yeniden tasarlanarak düzenlenen Fotoğraflar uygulaması; Windows 11’in dokusuna sezgisel, zarif ve kusursuz bir şekilde dokunmuştur.

Bilgisayarınızdaki, OneDrive’daki, iCloud’daki (yalnızca Windows 11) ve diğer cihazlardaki fotoğrafları tek bir yerden; hızlı ve güzel bir galeriden görüntüleyin, düzenleyin ve paylaşın. Fotoğraflarınızı ve videolarınızı görüntülemek, Windows için Microsoft Fotoğraflar’da hiç bu kadar iyi olmamıştı. Görüntüleyicimizi kullanarak, sürükleyici bir izleme ve düzenleme deneyimine çekileceksiniz” şeklinde açıklama yaptı.

Bu güncelleme ile sadece Microsoft Fotoğraflar uygulamasında değil, aynı zamanda efsane Paint uygulamasında da kullanılabilecektir. Paint kullanıcıları, arka plan kaldırma özelliği ile görsellerini daha etkileyici hale getirmeye olanak sağlayacak.

Bu yeni özellikle birlikte, Windows kullanıcıları fotoğraf düzenleme konusunda daha fazla seçeneğe sahip olunacak. Windows Insider kullanıcıları, bu özelliği Canary ve Dev kanalları üzerinden test edilebilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir