Microsoft Edge tarayıcısı son dönemde popülerliği inanılmaz oranda artan bir tarayıcı haline geldi. Ancak, son günlerde ortaya çıkan bir hata nedeniyle kullanıcılar bir endişe duymaya başladı. Microsoft Edge tarayıcısı, ziyaret edilen sitelerin bağlantılarını Bing arama motoruna gönderiyor. Bu durum, kullanıcılar tarafından kabul edilebilir bir durum olarak görülmüyor ve Microsoft, bu hatayı çözmek için çalışmalar yapıyor.

Gizlilik Ayarlarına Dikkat!

Eğer Microsoft Edge tarayıcısını kullanıyorsanız ve ziyaret ettiğiniz sitelerin Bing arama motoruna gönderilmesini istemiyorsanız, Edge ayarlarına girmeniz gerekiyor. “Gizlilik, Arama ve Hizmetler” bölümünden Hizmetler’e ulaşarak “Microsoft Edge’de içerik oluşturucuları takip etmek için önerileri göster” seçeneğini iptal etmeniz gerekiyor. Bu özellik, içerik oluşturucularının profillerine göre Microsoft Edge’de takip edebileceğiniz içerik oluşturucularını önermekte

microsoft

Popülerliği Nedeni AI Araçları

Microsoft, son dönemdeki yatırımları sayesinde yapay zekâ konusunda önemli adımlar atıyor. Bu kapsamda, Microsoft Edge tarayıcısında yer alan Görüntü Oluşturucu aracı kullanıcıların OpenAI’nin DALL-E’sine hızlı bir şekilde erişim sağlamasına olanak tanıyor. DALL-E sayesinde, yazılarınızı saniyeler içinde görsel hale getirebiliyorsunuz. Tarayıcı merkezli yerleşik kullanım, kullanıcılara ciddi zaman kazandırıyor.

Çalışma Alanları Özelliği

Microsoft Edge tarayıcısında öne çıkan bir diğer özellik ise “Çalışma Alanları”. Bu özellik, açtığınız birden fazla tarayıcı sekmesini bir araya getirerek toplu olarak kaydetmenize ve başkalarına tek bir bağlantı üzerinden paylaşmanıza olanak tanıyor. Sekmeler, özel başlık isimleri ve renk kodları ile gruplandırılabiliyor. Paylaşılan çalışma alanlarına diğer kişilerin gerçek zamanlı ekleme yapması da mümkün. Bu özellik, belirli konulardaki ortak çalışmalar için oldukça faydalı görünüyor ve kullanıcılara zaman kazandırıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir