Yeni özelliklerle güçlendirilen Microsoft Edge’ye yeni özellik için testler başladı. Yeni özellik, karalayarak arama.

Android işletim sisteminde kullanıma sunulan yuvarlak içine alarak arama yapma özelliğinin bir benzeri şimdi Microsoft Edge’ye getirilecek. Microsoft’un testlerine başladığı yeni özellik, hızlı ve farklı arama fonksiyonlarının kullanıcılara sunulmasını sağlayacak. Android akıllı telefonlarda geçtiğimiz dönemlerde tanıtımı yapılan yapay zeka destekli arama işlevi, büyük ilgi görmüştü. Kullanıcıların görsellerdeki bir bölümü işaretleyerek arama yapabiliyordu. Şimdi ise Microsoft Edge’de CoPilot desteği ile benzer bir işlev geliştiriliyor.

Microsoft Edge’ye Yeni Arama Fonksiyonu Geliyor

Microsoft Edge’de geliştirilen yeni özellikte ise görsellerdeki metinler baz alınıyor. Kullanıcılar görsel üzerinde karalamalar yaparak ilgili metin için arama yapabiliyor. Erken dönem testleri yapılan özelliklerde yeni araç Copilot’a dahil edilecek. Son dönemlerde görsel üzerinden arama özelliklerine odaklanan Microsoft daha önce de ekran görüntüsü üzerinden alan seçerek Copilot ile arama yapmayı mümkün hale getirmişti. Yeni özellik de benzer bir işleve sahip durumda.

Microsoft Edge’de "Karalayarak Arama" Testleri Başladı
Microsoft Edge’de “Karalayarak Arama” Testleri Başladı

Microsoft Edge Şartları Değiştirebilir mi?

Arama deneyimini arttırmayı hedefleyen Microsoft Edge’de hareketlilik devam ediyor. Şirketin yaptığı tanıtımlar ve getirilen yeni özellikler daha iyi bir kullanıcı deneyimi vaat ediyor. Chrome gibi rakiplerindeki benzer altyapıyı kullanarak tamamen yenilenen Microsoft Edge için bundan sonraki süreçte tarayıcı pazarında değişiklikler yaşanabilir. Google ile Microsoft’un ortak çalışarak geliştirdiği yeni özellikler de bu durumun önemli bir göstergesi.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir