Microsoft Edge, Microsoft’un tarayıcı sektöründe hedeflerine ulaşamayan bir uygulaması olsa da son dönemlerde şartlar değişebilir.

Microsoft Edge, zorlu tarayıcı sektöründe payını arttırmaya ve rakiplerine geçmeye odaklı. Microsoft’un sürekli yeni özelliklerle desteklediği tarayıcı, CoPilot gibi önemli güncellemeler ile daha donanımlı hale getirildi. Şimdi ise Microsoft Edge için Windows işletim sistemlerinde RAM miktarını sınırlama seçeneği geldi. Bu sınırlama özelliği ile birlikte kullanıcı sayısı artan Microsoft Edge’nin daha fazla kullanıcıyı çekmesi ve kullanım oranlarının da arttırılması bekleniyor. Microsoft Edge Canary sürümünde test edilmeye başlanan yeni özellik, pek çok teknoloji uzmanının da dikkatini çekmeyi başardı. Önemli geri bildirimlerin alındığı yeni özelik, kullanıma sunulduğunda ise şartlar tamamen değişebilir.

Microsoft Edge RAM Sınırlama Özelliği Neler Sunuyor?

Tarayıcılar için şu andaki en büyük sorun yüksek bellek tüketimleri. Chrome ilk günden itibaren bu sorunlardan mustarip olurken Microsoft Edge gibi rakiplerinde de durum çok farksız değil. Bu durumun farkında olan Microsoft ise özellikle oyuncuların Microsoft Edge’yi tercih etmesi adına özel RAM sınırlama özelliğini test etmeye başladı. Oyun oynama sırasında diğer uygulamaların RAM’i tüketmemesi adına artık Microsoft Edge’de RAM sınırı getirilebilecek.

Microsoft Edge'ye RAM Sınırlama Özelliği Geliyor
Microsoft Edge’ye RAM Sınırlama Özelliği Geliyor

Sistem ve performans bölümünde görülen RAM sınırı, kullanıcılara bilgisayar kaynaklarını kontrol etme imkanı tanıyor. Özel bir kaydırıcının yer aldığı bu bölümde kullanıcıların bilgisayardaki RAM miktarına bağlı olarak 1’den başlayarak seçim yapabilmesi mümkün. bu durumda oyun oynarken arka planda açık kalacak Microsoft Edge’nin maksimum 1 GB RAM ile çalışması sağlanabilecek.

Yeni Özellik Ne Zaman Gelecek?

Yeni özelliğin Edge’nin standart sürümüne ne zaman sunulacağı belli değil. Ancak Microsoft, web tarayıcılarının verimli bir şekilde çalışmasını sağlamak için önemli aşamalar kaydetti. Bu nedenle test süreçlerinin sona ermesinin ardından yeni özellik Microsoft Edge’ye eklenecek gibi görünüyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir