Microsoft güvenlik alanında en büyük yazılımlarından bir tanesi olan Microsoft Defender için yeni revizyon planlıyor. Uygulama yeni revizyon ile birlikte Android, iOS ve mac ile daha uyumlu hale gelecek.

Microsoft güvenlik alanında etkinliğini artırmak ve Microsoft Defender uygulamasının daha fazla kullanıcıya ulaşmasını sağlamak için önemli bir güncelleme yapacak. Geçtiğimiz hafta itibariyle Microsoft Store üzerinde görüntülenmeye başlayan Microsoft Defender ön izleme uygulaması, değişimler için pek çok ipucunu şimdiden sunmayı başardı. Açıklamalara ve yapılan araştırmalara göre Microsoft uygulaması; Windows 11, Windows 10, iOS, Android ve macOS için tam özellikli ve kapsayıcı bir ev güvenlik paketi olarak tanıtılacak.

Ön izleme sürümünün notlarında Microsoft tarafından yapılan açıklamada yeni bir dönemin başlayacağı net olarak görülüyor. Microsoft, “Microsoft Defender, içinizin rahat etmesini sağlayan bir güvenlik uygulamasıdır. Kişiselleştirilmiş panomuz aracılığıyla, Windows cihazınızın ve diğer bağlı cihazların (Mac, iOS ve Android) güvenlik durumunu tek bir yerde görüntüleyebilirsiniz” diyor. Yeni ön izleme, şu anda Microsoft çalışanları ile sınırlı olduğu için dahili olarak “Cebelitarık” olarak adlandırılmış durumda. Yeni yazılım üzerinde yapılan araştırmalarda ve kod yapılarında ise Microsoft Defender ile birlikte daha kapsayıcı bir güvenliğin sağlanacağı görüldü. Açıklamalara göre antivirüs, kimlik avı koruması, parola ihlali algılama, kimlik hırsızlığı izleme, güvenlik önerileri ve daha fazlası yenilenen Windows Defender ile sunulacak.

Windows Defender’da QR kodla aile üyelerinin güvenliği sağlanabilecek!

E-posta veya QR kod davetlerini kullanarak aile üyelerini kişisel kontrol panellerini eklenmesini sağlayacak Windows Defender böylece güvenliğin tek bir merkezden kontrol edilmesini de kolaylaştıracak. Yeni arayüzde ise şöyle bir ekran kullanıcıları bekliyor;

Def
Yeni özelliklerin yakında geleceğini gösteren ekran görüntüsü

Windows Defender ana uygulama yöneticileri, tüm kullanıcıları ve aile üyelerini kontrol etme imkanına sahip olacak. Bu doğrultuda ise güvenliği ihlal edilmiş parolalar, kötü amaçlı yazılım uyarıları veya kimlik hırsızlığı sorunları ana merkezden görüntülenebilecek. Tek bir ekran üzerinden kontrol edilebilecek olan tüm bu işlemlerde özel bildirim paneli de kullanıcıların işini kolaylaştıracak. 

def2
Tüm cihazlardaki güvenlik durumunu gösteren panel

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir