Windows 10 ve Windows 11 ile birlikte gelen Microsoft Defender, Ekim 2021’de en iyi antivirüs programı seçildi.

Bağımsız kuruluş AV-TEST tarafından yapılan araştırmanın sonuçları paylaşıldı. Ekim 2021’de en iyi antivirüs programını seçmek için araştırmalar yapan şirket, araştırma sonuçlarını yayınladı. Sonuçlara göre Ekim 2021 itibariyle en iyi antivirüs programı Microsoft Defender oldu.

21 yazılım arasında Microsoft Defender öne çıktı!

Microsoft Defender, McAfee, Avira, Avast, AVG ve diğerleri dahil olmak üzere 21 antivirüs programının test edildiği araştırmada, uygulamalar farklı tehditlere karşı sundukları performanslara göre kıyaslandı ve buna göre puanlandırıldı. Bu testlerde ise kötü amaçlı yazılımlar, kimlik avı e-postaları, siber saldırılar gibi çeşitli senaryolar ile yapılan testlerde tüm rakiplerinin önüne geçen Defender, böylece ciddi bir performans sergiledi. Microsoft Defender güvenlik, performans ve kullanıcı deneyimi gibi tüm önemli testlerde yüksek puan aldı. McAfee ve Avast da sıralamada güçlü bir atılım yapsa da bu durum Defender’i geçmek için yeterli olmadı.

Yapılan araştırmalar ile birlikte Windows 10 ve Windows 11 için en iyi virüs programlarından birisinin Defender olduğu belirtildi. Üstelik işletim sistemlerinde yerleşik bir şekilde gelen programın, ücretsiz olması da test sonuçlarında Microsoft’un başarını perçinledi.

Koruma, Performans ve Kullanılabilirlik olmak üzere 3 kategoride maksimum 6 puan alabilen programlarda, Defender’ın puanı 18 oldu. Üstelik Microsoft Defender Preview adıyla yeni bir sürümün de geliştiriliyor olması, Defender’ın önümüzdeki günlerde daha da etkin olacağını gösteriyor. Yeni Microsoft Defender, kullanıcıların Windows cihazlarının ve diğer bağlı cihazların güvenlik durumunu tek bir yerden görüntülemelerine olanak tanıyan yeni bir kişiselleştirilmiş panoyu destekleyecek. Raporlara göre, Windows Defender uygulamasının kod adı Gibraltar. Uygulama şu anda geliştirme aşamasında.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir