Yapay zeka uygulaması Microsoft Copilot Pro sürümünü Türkiye’deki kullanıcılara açtı. İşte özellikleri ve ücreti.

Yapay zeka alanında Copilot ile önemli bir atılım gerçekleştiren Microsoft, ücretli ve ücretsiz olarak bu aracı kullanıma sundu. Copilot Pro ile daha fazla özelliğe erişim imkanı tanıyan şirket, şimdi ise kademeli olarak bu özelliğini farklı ülkelerde de kullanıma alıyor. yaptığı yeni duyuru ile Türkiye sürecini de başlatan Microsoft, Copilot Pro sürümünü kullanmak isteyenlere fırsat sundu.

Copilot Pro Neler Sunuyor?

Türkiye ile birlikte 222 ülkede kullanıma açılan Copilot Pro, Copilot’un ücretsiz sürümünden çok daha fazlasını sunuyor. Ücretli sürümde GPT-4 Turbo modelini kullanma fırsatı bulan kullanıcılar üstelik Copilot GPT oluşturma konusunda da özel geliştirici araçlara sahip. Copilot Pro’da dikkat çeken bir diğer detay ise ofis uygulamaları için tam destek sağlanabilmesi.  Copilot Pro Türkiye’de kullanıma açılmış olsa da henüz Türkçe dil desteği kazanmadı. Bu nedenle salt dil işlemlerinde çalışmalarda zorluklar yaşanabilir.

Microsoft Copilot Pro Türkiye'de Erişime Açıldı
Microsoft Copilot Pro Türkiye’de Erişime Açıldı

Copilot’un ücretsiz sürümü ile Pro sürümü arasında bazı önemli farklar var. Mesela ücretli sürüm, ücretsiz sürümün aksine sürekli olarak GPT-4 ve GPT-4 Turbo modelini kullanıyor. Ayrıca ücretli sürüm, kullanıcıların kendi Copilot GPT’lerini oluşturmalarına izin veriyor ve ofis uygulamaları için tam destek sunuyor. Ancak bu destek, şimdilik Türkçe olarak kullanılamıyor. Pro sürümde sadece Çince, İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, Japonca, Portekizce (Brezilya) ve İspanyolca destekleniyor. Bu özelliklerin yanında Copilot Pro sürümünde öne çıkanlar şöyle;

  • Word, Excel, PowerPoint ve Outlook’ta yapay zeka desteği
  • Copilot Designer ile görseller oluşturma (Günlük 100 kredi)

Copilot Pro için Türkiye fiyatı da belli olmuş durumda. Bu sürümü kullanmak isteyenlerin aylık 720 TL ödemesi gerekecek.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir