Microsoft, Activision Blizzard’ı 69 milyar dolarlık satın alması için düzenleyici kurumlardan daha fazla olumlu gelişmeler gelmeye başladığında, CEO Satya Nadella anlaşmanın gerçekleşeceğinden “çok emin” olduğunu söyledi.

İngiltere; Google, Amazon, Microsoft’a soruşturma açtı

Microsoft’un satın alımına ilişkin hükümet incelemesi sürüyor. Birleşik Krallık Rekabet ve Piyasalar Kurumu, satın almanın “gerçekçi bir satın alma olasılığı” doğuracağını belirledikten sonra, soruşturmasının “2. aşamasına” geçtiğini duyurdu. Bu noktadaki en büyük endişe oyun konsollarında, çoklu oyun abonelik hizmetlerinde ve bulut oyun hizmetlerinde rekabetin önemli ölçüde azalması.

Microsoft, Activison Blizard konusunda kararlı

Sony de, özellikle Call of Duty gibi potansiyel konsol münhasırlığıyla ilgili olduğu için, önerilen anlaşma konusunda giderek daha fazla ses tepki göstermeye başladı. Örneğin bu ayın başlarında, PlayStation başkanı Jim Ryan, Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın almasıyla Call of Duty’nin sadece Xbox’a özel olabileceğinden yana endişesini dile getirmişti. Microsoft CEO’su Satya Nadella, böyle bir şey olmayacağının altını bir kez daha çizerek Bloomberg’e verdiği demeçte inceleme süreci hakkında şunları dedi;

“Tabii ki, bu büyüklükteki herhangi bir satın alma incelemeden geçecek, ancak çıkacağımızdan çok ama çok eminiz” 

Nadella bu sözlerine ek olarak Microsoft’un video oyunları pazarında 4 veya 5. numaralı en büyük rakilerden biri olduğunu savundu ve en büyük olarak adlandırdığı Sony’nin de son dönemlerde ardı ardına satın almalar yaptığını hatırlatarak “Yani bu rekabetle ilgiliyse, rekabet edelim” dedi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir