Microsoft tarafından geliştirilen ve büyük ilgi gören Microsoft Build 2022 Geliştirici Konferansı için tarihler belli oldu. 

Microsoft her yıl düzenlediği Geliştirici Konferansı için 2022 takvimini paylaştı. Yapılan açıklamalara göre şirket yeni yılda 24 Mayıs ile 26 Mayıs tarihleri arasında etkinliğini düzenleyecek. Etkinlik ile pek çok farklı konferanslar, medya kuruluşlarının katılımları ile yapılacak sunumlara yer verilecek. Etkinlik Online olarak gerçekleştirecek ve Mayıs ayında ikinci büyük etkinlik olarak tüm dünyada dikkat çekecek.

Önce Google, Sonra Microsoft

Google tarafından yapılan önceki açıklamalarda 2022 yılı etkinliğinin 11 Mayıs ve 12 Mayıs tarihlerinde yapılacağı belirtilmişti. Bu bakımdan kullanıcılar Mayıs ayı içerisinde geliştirici Konferansı olarak doyurucu bir içeriğe ve etkinliğe sahip olabilecek. Microsoft, bu yılki program için henüz içerikleri ve programı paylaşmadı. Ancak 2022 yılında büyük bir yenilik beklenmiyor. Geçtiğimiz yıllar ile benzer bir programın hazırlanması bekleniyor.

İlk olarak, Microsoft CEO’su Satya Nadella’nın sunumuyla bir açılış oturumu olacak. Bu bölümde Microsoft ile ilgili önemli gelişmelerin paylaşılması bekleniyor. Daha sonrasında ise teknik oturumlara geçilecek ve Microsoft’un Windows, Edge, Azure gibi farklı uygulama ve sistemlerine yönelik yeni bilgiler paylaşılacak.  Etkinlik kapsamında en çok dikkat çeken kuşkusuz Windows işletim sistemi hakkında yapılacak sunumlar olacak. Windows 11 işletim sistemi sunarak büyük bir dikkat çeken şirket, yeni güncellemeler ve sisteme gelecek özellikler hakkında da bilgiler paylaşacak.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir